вівторок, 08 жовтня 2013 14:11

У Києві за парковки розгорнулась справжня війна

У Києві за парковки розгорнулась справжня війна
Фото: obozrevatel.com

Автостоянки у будь-якому місці Києва - ласий шматок для рейдерів. Підприємці вже втомились відбиватись від погроз та перевірок. Про це йшлося у програмі "Гроші".

До столиці повернулись лихі 90-ті. Наприклад, декілька місяців тому серед білого дня невідомі увірвалися на автостоянку із пістолетами та вибухівкою, і захопили її.

Окрім того, столичні підприємці кажуть, місто оголосило війну нічним парковкам. Справи на підприємців одна за одною опиняються у судах. "Тут порушені всі закони, не правильно ведеться робота, і крайніми стаємо знову ми", - розповідає власник парковки.

Офіційно єдиним оператором паркування у Києві є комунальне підприємство "Київтранспарксервіс". Гроші без винятку з усіх паркувальних майданчиків стікаються у цю структуру. Денні парковки міський монополіст обслуговує самостійно, а нічні за гроші віддає підприємцям. У столиці близько 700 законних нічних стоянок і стільки ж нелегальних. Нічна парковка на 100 місць мала б приносити власнику не менше 50 тисяч на місяць. Власники нелегальних парковок складають гроші до своєї кишені. Але підприємці стверджують, київська влада перекрила кисень саме легальним паркувальникам.

Паркувальники переконують: від війни за право приймати на ніч машини, постраждають прості автовласники. Парковки просто підуть у тінь, бюджет ніхто показувати не буде, піднімуться ціни на стоянках.

У столичній адміністрації проблеми не бачать. Стрілянина, масові перевірки прокуратури та судові позови - лише плід уяви недобросовісних підприємців. Справа ж міських служб - збирати гроші до бюджету.

Зараз ви читаєте новину «У Києві за парковки розгорнулась справжня війна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі