пʼятниця, 29 грудня 2023 15:56

Спецтема: Війна Росії проти України

У Києві зросла кількість загиблих від російського ракетного удару
7

Наслідки російської атаки у Києві
Фото: Лілія МИЦКО
Наслідки російської атаки у Києві
Наслідки російської атаки у Києві
Наслідки російської атаки у Києві
Наслідки російської атаки у Києві

У Києві рятувальники виявили тіло ще одного загиблого внаслідок російського ракетного удару.

Кількість загиблих зросла до п'яти. Про це повідомила Київська міська військова адміністрація.

"Станом на 15:35 у Києві, внаслідок ракетного удару: загинуло п'ятеро осіб, постраждали 30 осіб. Пошуково-рятувальна операція ще триває", - сказав начальник КМВА Сергій Попко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни багато місяців накопичували ракети для ударів по житлових будинках - Умєров

29 грудня росіяни атакували Київ кількома десятками ракет різного типу. Ракети заходили на місто хвилями і з різних напрямків.

Сили і засоби протиповітряної оборони над Києвом уразили понад 30 повітряних цілей. Внаслідок масованої ракетної атаки у столиці сталися руйнування.

Була пошкоджена будівля станції метро Лук'янівська. У Подільському районі сталося загоряння складу, у Святошинському - загоряння незаселеного багатоповерхового будинку і трьох автомобілів.

У Шевченківському - загоряння у недобудованому бізнес-центрі, пошкодження житлового будинку, загоряння гаражів, пожежа у складських приміщеннях, нежитловій забудові.

У Дарницькому районі - пошкодження житлового багатоповерхового будинку і приватного будинку.

Росіяни завдали масованого ракетного удару по Україні вночі і вранці. Запустили не менше 90 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55, 36 ударних безпілотників Shahed-136/131, вісім крилатих ракет Х-22/Х-32 у напрямку північних і центральних областей.

Окупанти вдарили по Харкову зенітними керованими ракетами С-300. Загалом ворог випустив щонайменше 14 ракет, які летіли по балістичній траєкторії - С-300/С-400/Іскандер-М із Курської, Бєлгородської областей Російської Федерації і тимчасово окупованого Криму.

Протиповітряна оборона знищила 87 ракет і 27 дронів.

Внаслідок російської атаки загинули 18 цивільних, 132 людини отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «У Києві зросла кількість загиблих від російського ракетного удару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі