середа, 29 серпня 2012 09:51

В Іраку за день стратили 21 людину

В Іраку за день стратили 21 людину
Загальне число страчених в поточному році вже перевищило 90 осіб. Фото: trend.az

Влада Іраку за один день стратила 21 людину, включаючи трьох жінок. Як повідомляє 28 серпня Agence France-Presse, в уряді розповіли, що всі вони були визнані винними у терористичній діяльності.

Офіційний Багдад віддав наказ про приведення у виконання смертних вироків, незважаючи на протести з боку ООН, чиї представники вже давно вимагають ввести в Іраку мораторій на страту. Крім того, міжнародні експерти звертають увагу на непрозорість та корумпованість іракської судової системи.

"Навіть якщо б розслідування і суд були виключно скрупульозними і прозорими, таке число страчених в один день наводить жах", - заявила Наві Піллай, верховний комісар ООН з прав людини. За її словами, існують великі сумніви у справедливості процесів у справах обвинувачених у тероризмі.

Після відходу американських військ з Іраку масові страти там стали звичайною справою. У січні там розстріляли і повісили 17 людей, у лютому - ще 14. Загальне число страчених в поточному році вже перевищило 90 осіб.

Влада країни пояснює те, що відбувається необхідністю боротьби з тероризмом, проте теракти в Іраку як і раніше відбуваються регулярно.

 

Зараз ви читаєте новину «В Іраку за день стратили 21 людину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі