пʼятниця, 18 серпня 2023 15:51

Спецтема: Війна Росії проти України

У ГУР розповіли, скільки людей Росія щомісяця мобілізує на війну проти України

У ГУР розповіли, скільки людей Росія щомісяця мобілізує на війну проти України
У Росії триває повноцінна мобілізаційна кампанія і продовжуються мобілізаційні заходи, повідомив претсдавник ГУР Андрій Юсов. Фото: скріншот

Щомісяця в Росії на війну проти України мобілізують близько 20 тис. осіб.

Там триває повноцінна мобілізаційна кампанія і продовжуються мобілізаційні заходи. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, передає "УНІАН".

"У Росії триває повноцінна мобілізаційна кампанія і продовжуються мобілізаційні заходи. І щодня, і щомісяця ці заходи тривають. Щомісяця декілька десятків, близько 20 тисяч осіб мобілізується", – повідомив Юсов.

Представник розвідки зауважив, що нещодавно мер Москви назвав дуже цікаву цифру: 45 тис. москвичів, які начебто знаходяться на фронті, власне, на окупованих територіях в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські загарбники готують масштабну мобілізацію у тимчасово окупованому Криму – Атеш

"Перед цим ця цифра була 35 тисяч осіб. Тобто це означає, що мер Москви зізнався, що за декілька місяців лише москвичів 10 тисяч додатково мобілізували", – сказав Юсов.

Так, додав він, "у різних спосіб, різними інструментами, різними методами", але ця кампанія триває.

"В результаті їх змушують підписувати контракти. Або в якийсь інший спосіб. Але, тим не менше, мова йде саме про примус", – зауважив представник ГУР.

Здебільшого, зазначив він, не йдеться про дітей чиновників чи про мільйонерів.

"Це гастарбайтери або люди, які нещодавно отримали російський паспорт", – сказав Юсов.

Таким чином, додав він, отримання російського паспорта "створює потенційну загрозу", що з високою імовірністю людина буде схоплена і відправлена президентом Росії Володимиром Путіним на війну в Україні, де буде або знищена, або взята в полон.

"Оскільки Україна дотримується міжнародного права і Женевських конвенцій, то єдиним способом зберегти життя для російських солдат є добровільна здача в український полон або захоплення в полон", – наголосив представник розвідки.

Війна закінчиться звільненням українських земель і встановленням вільної незалежної держави української суверенної як невід'ємної складової європейської, євроатлантичної спільноти.

Сили безпеки і оборони, весь український народ роблять усе можливе для того, щоб перемога була якомога швидше. Про це у коментарі "УНІАН" заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

Зараз ви читаєте новину «У ГУР розповіли, скільки людей Росія щомісяця мобілізує на війну проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі