понеділок, 28 листопада 2022 18:18

Спецтема: Війна Росії проти України

У Генштабі зробили тривожну заяву щодо критичної інфраструктури

У Генштабі зробили тривожну заяву щодо критичної інфраструктури
Генштаб ЗСУ повідомив останні новини з передової. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Росія утримує в готовності авіаційне угруповання та кораблі-носії крилатих ракет.

Загроза завдання ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури вглибині території України зберігається. Про це попередив Генштаб Збройних сил України у зведенні ввечері 28 листопада.

Тим часом противник не припиняє обстрілювати територію України, зокрема з артилерії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секретар РНБО: Україні потрібні ракети дальністю 800 км і більше

"Ворог здійснив близько 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і цивільних об'єктах. На Слобожанському напрямку окупанти обстріляли з мінометів та реактивної артилерії райони населених пунктів Козача Лопань, Стрілеча, Огірцеве, Бударки та Чугунівка Харківської області", – ідеться у зведенні.

На Волинському, Поліському й Сіверському напрямках ситуація "без суттєвих змін". Як зазначило командування, ознак формування наступальних угруповань противника не виявили.

Російські окупанти готують нові удари і поки у них є ракети – вони не заспокояться. Тиждень, що починається, може бути таким самим складним, як і цей, що минає, попередив українців президент Володимир Зеленський 27 листопада.

Є інформація про ймовірність нових ударів і блекаутів в Україні цього тижня, зокрема в Києві, заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. Закликав заздалегідь приготувати запаси продуктів у сухому вигляді на тривалий період.

23 листопада останній масований обстріл РФ спричинив блекаут енергосистеми України, сказав міністр енергетики Герман Галущенко. Тоді вперше в історії були одночасно зупинені всі чотири чинні українські АЕС. Електрика частково зникла в регіонах, а в Києві були екстрені вимкнення.

Зараз ви читаєте новину «У Генштабі зробили тривожну заяву щодо критичної інфраструктури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі