четвер, 27 жовтня 2022 08:50

Спецтема: Війна Росії проти України

У британській розвідці розповіли, навіщо Путіну "воєнний стан" на захоплених територіях

У британській розвідці розповіли, навіщо Путіну "воєнний стан" на захоплених територіях
У британській розвідці вважають, що залученням регіональних керівників до заходів безпеки Володимир Путін хоче відвернути критику від центральної влади. Фото: gettyimages.com

Відразу після оголошення російським президентом Володимиром Путіним "воєнного стану" на тимчасово захоплених українських територіях з'явилося кілька знакових повідомлень.

Прем'єр-міністр РФ Михайло Мішустін заявив, що мер Москви Сергій Собянін координуватиме "розробляння заходів безпеки" в регіонах Росії. Це, імовірно, призведе до тіснішого включення губернаторів у систему національної безпеки РФ, йдеться у повідомленні міноборони Великої Британії.

У британській розвідці припускають, що це ще один захід для організації суспільства. Оскільки війна Росії проти України продовжує зазнавати тиску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український контрнаступ триває ‒ показали нові карти бойових дій

"Більше залучення регіональних чиновників, принаймні частково, спрямоване на те, щоб відвернути громадську критику від національного керівництва", ‒ ідеться в повідомленні.

Такого ж підходу Кремль дотримувався під час пандемії COVID-19.

"Однак це, імовірно, ускладнить Кремлю ізоляцію російського суспільства від наслідків "спеціальної воєнної операції" в Україні", ‒ додають у британському військовому відомстві.

Висловлювання президента Росії Володимира Путіна про війну в Україні свідчать про те, що він і досі тримається мети, задля якої почав повномасштабне вторгнення. Очільник Кремля під час зустрічі з представниками спецслужб Співдружності незалежних держав (СНД) просував пропагандистські тези, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Російський президент Володимир Путін може тиснути на саміт G20 в Індонезії питанням продовження "зернової ініціативи". Він планує поїхати на саміт, повідомляє Reuters з посиланням на поінформованого європейського дипломата.

Зараз ви читаєте новину «У британській розвідці розповіли, навіщо Путіну "воєнний стан" на захоплених територіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі