понеділок, 29 жовтня 2018 20:53

У Болгарії затримали урядовців, які продавали паспорти іноземцям

У Болгарії затримали урядовців, які продавали паспорти іноземцям
Чиновники продавали паспорти іноземцям. Фото: Zagranitsa

У Болгарії правоохоронці викрили чиновників, які за грошову винагороду допомагали тисячам іноземців з країн, що не входять в ЄС, отримати болгарські паспорта.

Генеральна прокуратура Болгарії 29 жовтня заявила, що проводить розслідування відносно співробітників відомства у справах болгар, які проживають за кордоном, повідомляє DW.

Підозрюваних звинувачують в корупції, підробці документів, зловживанні службовим становищем і створенні кримінального угруповання.

Покупцями паспортів були громадяни України, Молдови та Македонії. У цих країнах проживають етнічні болгарські меншини. Представники цих меншин, надавши докази про наявність болгарських коренів, можуть подавати заяви на отримання громадянства Болгарії. Підозрюваних чиновників звинувачують в тому, що вони за винагороду надавали підроблені довідки особам, які не є болгарами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закарпатські чиновники з угорськими паспортами у списку "Миротворця" - реакція Клімкіна

За даними правоохоронців, підозрювані отримували близько 5 тисяч євро за одну таку підроблену довідку, а в тиждень їх видавали близько 30. Місцеві ЗМІ повідомляють, що поліція в понеділок затримала керівника відомства у справах болгар, які проживають за кордоном, і близько 20 інших підозрюваних .

4 жовтня Україна оголосила консула Угорщини в Берегові Закарпатської області "персоною нон ґрата" (небажаною особою) та наголосила, що той повинен залишити територію України протягом 72 год. У відповідь на це офіційний Будапешт, зі свого боку, заявив про вислання українського консула.

Зараз ви читаєте новину «У Болгарії затримали урядовців, які продавали паспорти іноземцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі