вівторок, 04 грудня 2012 12:16

Українська порноактриса втекла до Європи просити політичного притулку

Українська порноактриса втекла до Європи просити політичного притулку
Анастасія Гришай, відома під сценічним псевдонімом Wiska. Фото: newsru.ua

Українська багатодітна мати і порноактриса марно намагається затриматися в Європі, заявляючи, що в рідній країні її переслідують за участь у порнографічних фільмах і загрожують відібрати дітей. З цієї причини жінка хотіла отримати притулок у Чехії, але отримала відмову та вирішила попросити захисту у влади ЄС.

У результаті українка стала першою гнаною за свою професію порноактрисою, яка попросила притулку в Євросоюзі.

Анастасія Гришай, відома під сценічним псевдонімом Wiska, з 2010 року живе в Чехії. У 2009 році, коли її кар'єра була на підйомі, в Україні посилили законодавство, що стосується еротичних фільмів, і жінка відчула себе гнаною.

Проти Анастасії Гришай виступили депутати Верховної Ради, які звернулися до Генпрокуратури зі скаргою на фільми з її участю. Правоохоронці, розглянувши скаргу, завели на неї кримінальну справу - тоді жінка й вирішила втекти в Чехію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Винничука "настукали" в Генпрокуратуру: за порнографію та заклик повалити владу

Як пояснила сама Гришай, великого бажання бути актрисою еротичного жанру вона не мала.

"Я залишилася сама з дитиною, працювала моделлю в різних журналах. Коли мені запропонували знятися в порнофільмі, я погодилася, бо мені потрібні були гроші. Я намагалася пояснити, що я не робила цього з любові до індустрії, а тільки тому, що мені треба було годувати сина", - підкреслила Анастасія Гришай.

У Чехії жінка провела вже близько двох років. За цей час вона народила ще двох дітей. І тільки нещодавно отримала від чеської влади відмову в наданні їй притулку: "Мені дали 15 днів, щоб покинути країну. Їх не цікавить, що ми просто не можемо повернутися в Україну".

Невідомо, чи планує мати трьох дітей залишати Чехію - на її сторінці Facebook як місце розташування і раніше вказана Прага.

Зараз ви читаєте новину «Українська порноактриса втекла до Європи просити політичного притулку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі