четвер, 16 березня 2017 19:05

Україна конфіскувала іноземне судно

Україна конфіскувала іноземне судно
tsn.ua

Танзанійське судно Sky Moon конфіскували за порушення правил перетину адмінмежі окупованої території України - в'їзду-виїзду в Крим. Таким чином, до держбюджету України надійде понад 18 млн грн.

Про це інформує ТСН.

"15 березня, рішенням Малиновського райсуду Одеси, капітана іноземного судна Sky Moon визнали винним у переміщенні поза українського митного кордону з території Криму 3 тисяч тонн технічної соди. У дохід держави має надійти 18,5 мільйона гривень за контрабанду товару. Також вирішили конфіскувати корабель. Зі слів правоохоронців, - це найбільша товарна партія, яку вилучили за порушення правил", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український флот поповнили два бойові човни

Перед українським судом постануть капітан конфіскованого судна та один із засновників компанії-вантажовласника - громадянин Молдови.

30 листопада 2016-го поблизу порту Рені Держприкордонслужба України затримала танзанійський корабель Sky Moon. Прикордонники здійснили складні тактичні маневри. Під час обшуків на борту знайшли усю документацію із порушенням міжнародного закону.

До окупованого Криму зайшли 652 іноземних судна. Завдяки змінам у законодавстві створили передумови для затримання таких суден-порушників та їх вантажів. Зокрема, нещодавно затримали судно на Дунаї з прапором Танзанії. Воно рухалося з Севастополя до молдавського порту з вантажем соди. Його заарештували. Капітану оголосили про підозру.

Зараз ви читаєте новину «Україна конфіскувала іноземне судно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі