четвер, 14 квітня 2022 18:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Українці подали запити на відбудову житла на понад 5 млн "квадратів"

Українці подали запити на відбудову житла на понад 5 млн "квадратів"
Зруйнований внаслідок війни будинок. Фото: GettyImages

Українці подали понад 76,7 тис. інформаційних заявок про знищення та пошкодження майна через "Дію". Загальна площа збитків - більш як 5,3 млн кв. м.

Про це повідомила голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк.

"На сьогодні російські окупанти лишили житла понад 219,6 тисячі людей. Це 37 550 унікальних адрес по всій Україні. І понад 3600 об'єктів культурної спадщини", - наголосила Шуляк.

Інформаційні заявки продовжують надходити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В України з'явилася суб'єктність" - що означають часті візити іноземних лідерів до Києва

"Боляче уявити цифри, які матимемо в кінцевому підсумку після нашої перемоги. Ми знаємо, що воюємо з кровожерливим злом, яке прагне знищити нашу країну, тому готові до таких матеріальних втрат і з холодним розумом напрацьовуємо стратегії відновлення України. Головне зараз - зберегти життя наших людей. Волю, гідність і незалежність у нас не забрати. А Україну відбудуємо! Вона буде ще краща, ніж була до цього", - повідомила Шуляк.

Економічні збитки України від повномашстабної російської агресії на кінець березня перевищили $565 млрд. Саме тому Україна, попри всі перешкоди, домагатиметься стягнення з агресора компенсаційних виплат. Як за судовими рішеннями, так і за рахунок передачі нашій державі заморожених активів РФ.

Зараз ви читаєте новину «Українці подали запити на відбудову житла на понад 5 млн "квадратів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі