середа, 19 травня 2021 19:14

Учень планував стрілянину в столичній школі - прокуратура

У Києві правоохоронці прикрили Telegram-чат під назвою "Колумбайн - возрождение", де закликали до вчинення злочинів школярами. Його учасниками були 169 користувачів.

Викрили його 18 травня під час моніторингу мережі, повідомили у пресслужбі столичної прокуратури.

"У ході аналізу змісту листування між учасниками чату правоохоронці виявили розміщене об 20:21 повідомлення наступного змісту: "Завтра школа номер 250 города Киев запомнит этот день навсегда". О 20:40 інший користувач цього ж чату розмістив фото рушниці "ІЖ 81", яку, як вбачається зі змісту повідомлення, він нібито викрав у свого батька. Зважаючи на масове вбивство 11 травня на території школи у місті Казань Республіки Татарстан, столичні правоохоронці одразу відреагували на переписку", - розповіли в прокуратурі.

Автор: facebook.com/Надія Максимець
  У Києві правоохоронці прикрили Telegram-чат  із закликами до вчинення злочинів школярами
У Києві правоохоронці прикрили Telegram-чат із закликами до вчинення злочинів школярами

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві посилюють охорону шкіл. Аби не було терактів

Автором першого повідомлення виявився 15-річний учень іншої школи. Під час обшуку в нього вдома вилучили мобільний телефон та комп'ютер. Зі слів неповнолітнього, зазначене повідомлення у чаті він написав жартома, а з автором посту про рушницю незнайомий.

Автор: facebook.com/Надія Максимець
  Один із користувачів  чату розмістив фото рушниці «ІЖ 81», яку  він нібито викрав у свого батька. Його розшукують
Один із користувачів чату розмістив фото рушниці «ІЖ 81», яку він нібито викрав у свого батька. Його розшукують

З учнем та його батьками поліцейські провели профілактичну бесіду. Встановлюють особу і місцезнаходження іншого користувача чату, який виклав фото рушниці.

Слідчі відкрили кримінальне провадження. Охорону спеціалізованої школи №250 – посилили.

У російській Казані 19-річний Ільназ Галявієв влаштував стрілянину в місцевій гімназії. Вбив сімох восьмикласників і двох учительок — англійської мови та початкових класів. Ще 20 людей поранив. Восьмеро у тяжкому стані. 18 потерпілим немає 15 років.

Зараз ви читаєте новину «Учень планував стрілянину в столичній школі - прокуратура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі