субота, 23 вересня 2006 19:03

Учасники самозахоплень зайняли 15 тис. га землі в Криму

На сьогодні в Криму в результаті самозахоплення зайнято 2 тисячі 592 земельні ділянки, загальна площа яких близько 15 тисяч гектарів. Про це повідомили у прес-службі прокуратури автономії.

За інформацією прокуратури, так звані "поляни протесту" розміщені на 52 масивах Сімферопольського, Судакського, Ялтинського, Феодосійського, Бахчисарайського і Алуштинського районів АРК. Щодня на самовільно зайнятих землях чергують понад 650 осіб.

За словами прокурора Криму Віктора Шемчука, незважаючи на заяви про готовність виділити кримським татарам 1,1 тис. гектарів землі в Сімферопольському районі, "реальних кроків в цьому напрямку влада не зробила", подібна ситуація склалася і в Алуштинському регіоні.

– Це приводить до різного роду підозр, знижує рівень взаємної довіри і в кінцевому результаті може викликати протистояння, - він

Тим часом, за даними прокуратури АРК, далеко не всі кримські татари, отримавши землю, освоюють її. Так, із 6,7 тис. земельних ділянок, наданих репатріантам на Південному березі Криму, не освоюється близько 2 тисяч ділянок. Прокуратура наводить конкретні приклади, що свідчать про земельні махінації. Зокрема в результаті вивчення даних вторинного ринку землі в Алуштинському районі було виявлено, що близько 60 кримських татар, отримавши у власність для житлового будівництва земельні ділянки, потім перепродували їх одним і тим же особам - по 9-11 ділянок в одні руки.

Нагадаємо, що за даними начальника кримської міліції Володимира Хоменка, в автономії 2402 земельних самозахоплення, на території 30 з них зведені капітальні будови, на решті поставлені "муляжі", або як їх ще називають, "макети" (завезено камінь, почато будівництво), повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Учасники самозахоплень зайняли 15 тис. га землі в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі