пʼятниця, 03 листопада 2017 11:39

Убивство депутата у Сіверськодонецьку: що відомо про політика

Автор: Facebook
  Депутату Сергію Самарському часто погрожували
Депутату Сергію Самарському часто погрожували

55-річний Сергій Самарський був убитий у Сіверськодонецьку. Його з розбитою головою знайшли близько 1-ї ночі 3 листопада.

Серед головних версій, які розглядають правоохоронці – політична та громадська діяльність. Окрім того, розглядають розбійний напад або бізнесові інтереси, яким загиблий займався до того, як був обраний депутатом.

Сергій Самарський був радником міського голови Сіверськодонецька, з 2015 року депутатом міськради від БПП, уповноваженою особою з питань запобігання та виявлення корупції у міській раді, громадським діячем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убитому депутату БПП часто погрожували - екс-губернатор

Народився у Сівесрськодонецьку. Має дві вищі освіти: закінчив Харківський інститут радіоелектроніки та Міжрегіональну академію управління персоналом за спеціальністю правознавство.

Кар'єру починав з професій інженера та каменяра. Наприкінці 90-х активно почав вести юридичну діяльність. До обрання депутатом був директором і власником ТОВ "Юридична фірма "Фагот", яка зараз належить дружині Ірині.

2012 року був обраний до Верховної Ради за списком ВО "Батьківщина". На позачергових виборах 2014 року не пройшов до парламенту.

Знайомі депутата відгукуються про нього, як про громадянина з дуже проукраїнською патріотичною позицією. У 2014 році кілька тижнів провів у полоні бойовиків ЛНР.

Автор: Facebook
  Сергій Самарський (по центру) на святкуванні третьої річниці визволення Сіверськодонецька від бандитських формувань
Сергій Самарський (по центру) на святкуванні третьої річниці визволення Сіверськодонецька від бандитських формувань

"У Сіверськодонецьку вбили депутата міськради Сергія Самарського. Він був главою фракції БПП. Займав проукраїнську позицію. Знав його особисто. Дуже шкода. Деталі буду з'ясовувати і згодом опишу все максимально докладно і інформативно. Цю справу я не залишу. Але вже зараз я на 99% впевнений, що за цим вбивством стоїть місцевий Оппоблок. Самарський попсував їм багато крові і був кісткою в горлі, як в політиці, так і в їх бізнесі", - написав у Facebook журналіст Денис Казанський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Азот" бойовики не бомбили. Фірташ за це їм платив"

Самарський вніс на розгляд Сіверськодонецької міськради проект рішення про визнання Росії агресором та звернення до Президента та Верховної Ради з питань націоналізації ЛЕО (Луганського енергетичного об'єднання). Обидва проекти були прийняті. Вів роз'яснювальну роботу з мешканцями ОСББ, особливо щодо правопорушень. Вів боротьбу з вуличною торгівлею. Займався питаннями повернення в міську власність телерадіокомпанії "СТВ", яка кілька років тому була незаконно продана. Команда Самарського готувала проект відновлення міського парку культури та відпочинку за кошти бізнесу. Активно виступав проти незаконних дій "Опозиційного блоку" в місті. Випускав газету "Прав-Да!" і вів веб-сайт prav-da.com.ua.

Також був власником громадської організації "Відродження Донбасу".

"Я є заступником голови постійної комісії з питань промисловості, транспорту та зв'язку, економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва. За час виконання своїх повноважень зробив понад 30 депутатських запитів до певних органів чи посадових осіб з вимогою надати інформацію по тому чи іншому питанню, що перебуває в компетенції цього органу. Регулярно присутній на сесіях міської ради, де кожен раз проводжу 10-15 виступів, ставлю питання, роблю заяви. Недавно наша команда розкрила низку дефектів при встановленні металопластикових виробів у КДЮСШ №1. Ми не дали розпоряднику бюджетних коштів придбати браковані вікна", - писав сам про себе Самарський на сайті міської ради.

У Сергія Самарського залишилася дружина Ірина та донька Альона.

Дружина є власником ТОВ "Юридична фірма "Фагот". Донька Альона Самарська, згідно з інформацією у Facebook, працює у громадській організації "Донбас". У травні 2016-го брала участь у конкурсі краси "Міс Сєверодонецьк- 2016".

Увечері 2 листопада Альона Самарська написала у Facebook, що її батько зник близько 18:00 і не виходив з того часу на зв'язок.

Вночі 3 листопада був знайдений мертвим голова фракції БПП Солідарність Сіверськодонецької міської ради Сергій Самарський. Він часто критикував дії депутата Сіверськодонецької міськради від Опозиційного блоку Ігоря Буткова.

Зараз ви читаєте новину «Убивство депутата у Сіверськодонецьку: що відомо про політика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі