вівторок, 26 лютого 2013 10:31

У прокурорському будинку у Києві нахабно торгували наркотиками

У прокурорському будинку у Києві нахабно торгували наркотиками
Фото: МВС

У Києві 76-річна жінка заслужила титул самого нахабного наркоторговця в місті. Вона примудрилася відкрити бутафорську аптеку в будинку, в якому живуть судді і прокурори. Інтелігентна бабуся заробляла по 5 тисяч гривень на день і обіцяла місцевим жителям, що наркомани, які скуповуються у неї, муляти очі не будуть. Однак бізнес зірвався через два тижні - стареньку "здали" сусіди, пише Сегодня.

Аптека, яка відразу ж стала знаменитою серед наркоманів Солом'янки, була відкрита на початку лютого у новобудові на пр-ті Космонавта Комарова, 26, недалеко від НАУ. Точніше, від аптеки тут була тільки яскраво-червона вивіска з назвою на першому поверсі, де розташовані нежитлові приміщення. Усередині випадкового відвідувача чекали порожні полиці, що мешканців 23-поверхового комплексу відразу насторожило.

"У мене захворіла дочка, і я згадала, що внизу відкрилася нова аптека. Спустилася, але мене чекало здивування - на полицях стояло буквально десяток ліків і порожні коробки", - розповіла молода мама, мешканка будинку Ольга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичний фітнес-інструктор приторговував амфетаміном

Підозр додавав і дивний режим роботи - з 9:00 до 15:00. Але найбільше мешканців насторожували відвідувачі - "дивні особи, візуально схожі на типових наркоманів".

"Вони ходили по двоє-троє, сутулі, погано одягнені, іноді один йшов за таблетками, інші двоє чекали на вулиці", - розповідають мешканці.

Наркомани, як розповідають у міліції, стікалися сюди з усього району за препаратами "Сонат" та "Димедрол", які заборонені до реалізації без рецепта (вживаються просто так і разом з алкоголем). Їх продавали після кодової фрази: "мені дві жовтеньких і одну біленьку".

"Один наркоман до того був загальмований, що не зрозумів, що в аптеці вже є міліція. Він запитав біленьку і жовтеньку таблетки прямо у нашого оперативника", - розповіла співробітниця ЦГЗ київської міліції Ольга Білик.

За її словами, провізор кожен день привозила в аптеку невеликі партії - близько 100 штук. Товар зберігався у жерстяних банках від вітамінів. Продаючи одну таблетку за 40-45 гривень, в день вона заробляла не менше 5 тисяч.

Однак саме незвичайне в тому, що організатором аптеки була 76-річна киянка Тамара. Вона взяла приміщення у оренду відразу на рік, однак бізнес не протримався і двох тижнів - занадто серйозні сусіди попалися. Хтось із них заявив у міліцію. А люди тут живуть видні: прокурори і судді. З чуток, тут купила, але поки не облаштувала квартиру навіть Олена Ситайло, яка в Апеляційному суді розглядала скаргу Юлії Тимошенко на вирок Печерського суду. Жителі розповідають, що власниця аптеки вела себе зухвало і впевнено - ніби працювала раніше в правоохоронних органах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Мексиці наркоторговці розстріляли 13 студентів

"Вона і не намагалася приховати, чим і для кого торгує. Сказала, що наркомани будуть вести себе тихо і не заважатимуть", - розповіла одна з мешканок.

Правда, в міліції кажуть, що у немолодої бізнесвумен є вища медична освіта, вона довго працювала в аптекарському бізнесі і була знайома з фармацевтами. А своїм зовнішнім виглядом вона взагалі спантеличила міліцію: солідна інтелігентна дама у довгому пальті, із зачіскою та макіяжем. Вона всіма способами намагалася викрутитися: називала різні імена, говорила, що працює тут прибиральницею і взагалі мимо проходила. У відношенні пенсіонерки розпочате кримінальне провадження по наркостатті 321 КПК, за якою передбачено до трьох років позбавлення волі, але, враховуючи вік жінки, швидше за все - штраф від 850 до 1700 грн.

Зараз ви читаєте новину «У прокурорському будинку у Києві нахабно торгували наркотиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі