вівторок, 06 листопада 2018 15:31

У матері загиблої екс-"регіоналки" провели обшук

У матері загиблої екс-"регіоналки" провели обшук
СБУ проводить обшуки у матері загиблої екс-регіоналки Ірини Бережної - Олени Бережної. Фото - 112

Служба безпеки України проводить обшуки у представників проросійської громадської організації. Зокрема, у матері загиблої екс-"регіоналки" Ірини Бережної - Олени Бережної, повідомила спікер СБУ Олена Гітлянська.

"У межах кримінального провадження співробітники СБУ проводять у Києві низку санкціонованих слідчим суддею слідчих дій в осіб, які сприяли спецслужбам країни агресора у реалізації плану з дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні", - йдеться у повідомленні спецслужби.

За даними СБУ, "одна з фігуранток" систематично відвідує Росію та зустрічається з колишніми українськими посадовцями.
Обшуки проводяться у приміщенні, яке належить колишній заступниці міського голови Києва Леоніда Черновецького Ірені Кільчицькій. Це приміщення орендує Бережна. До самої Кільчицької претензій немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військового офіцера заарештували за шпигунсто для російських спецслужб

"Вони вважають, що Олена Бережна - матір загиблої Ірини Бережної, яка була моєю подругою, займається тут сепаратистською діяльністю. Матір Бережної судиться у Віденському суді за права на дитину Ірини. У цьому офісі вона складає та відправляє до суду заяви, переклади документів тощо. Але СБУ вважає, що це її офіс, що тут є зброя, антиукраїнська література та інструкції зі зміни державного ладу України", - сказала Кільчицька, пережає "Гордон".

Кільчицька вважає, що за обшуками стоїть батько дитини Ірини, онучки Олени, бізнесмен Борис Фуксман.

Олену Бережну, матір загиблої екс-нардепа від Партії Регіонів Ірини Бережної, облили зеленкою. Нападники назвалися патріотами України.

Зараз ви читаєте новину «У матері загиблої екс-"регіоналки" провели обшук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі