неділя, 22 жовтня 2017 14:40

У Львівській галереї мистецтв зник 621 цінний експонат

З фондів Львівської галереї мистецтв зник 621 експонат. Нестачу виявили під час проведення інвентаризації музеїв, що належать до галереї.

Серед зниклих речей були скульптури, стародруки, картини, цінні монети і меблі. Про це Zaxid.net повідомив директор Львівської галереї мистецтв Тарас Возняк.

"Найбільше експонатів не дорахувалися у фондосховищі Олеського замку", – сказав Тарас Возняк.

Він написав заяву до поліції.

"Наразі ми лише кількісно оцінили, чого бракує. Далі будемо працювати над виявленням підмін автентичних експонатів копіями", - додав Возняк.

Автор: Анна Балакир
  Олеський замок
Олеський замок

Головна хранителька музею "Олеський замок" Тетяна Сабодаш нещодавно звернулась із листом до президента Петра Порошенка. У ньому заявила, що Тарас Возняк її безпідставно звинувачує у зникненні монет та у підміні музейних експонатів.

У січні 2017-го виявили, що з фондів Львівської галереї мистецтв викрадено понад 220 стародруків. Серед них один з двох примірників "Апостола" Івана Федоровича 1574-го року. Після інциденту поліція провели обшук у помешканні екс-директорки галереї Лариси Возницької.

Зараз ви читаєте новину «У Львівській галереї мистецтв зник 621 цінний експонат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі