неділя, 28 липня 2019 11:31

У Києві шахраї продавали путівки до елітних курортів

У Києві шахраї продавали путівки до елітних курортів
Більше 4 млн грн отримали шахраї за фальшиві путівки Фото: ІCTV

У Києві виявили підприємство, яке продавало фальшиві путівки до елітних курортів. Таким чином шахраї заволоділи сумою понад 4 млн грн.

Зловмисники винайняли офісне приміщення в Дарницькому районі по вул. Декабристів та облаштував його під туристичне агентство. Клієнтам пропонували подорожі до Туреччини, Чехії, Мексики, ОАЕ, Індії, островів Балі, Мальдіви та Маврикій за цінами нижче ринкових, повідомляє прокуратура Києва.

Під приводом бронювання поїздок зловмисник підписував з потерпілими договір про надання туристичних послуг та видавав касовий ордер про отримання грошових коштів. Однак у подальшому будь-яких дій з організації цих поїздок не здійснював і документи для подорожей клієнтам не видавав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розіслали інтимні фото і вимагають гроші: жінка стала жертвою колекторів

До правоохоронних органів столиці звернулись 28 ошуканих громадян, Вони оплатили путівки у туристичному агентстві, але обіцяного відпочинку не отримали.

За шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах, на підозрюваного завели справу. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Зловмиснику загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

ДБР та Гепрокуратура викрили шахраїв, які прокручували афери з нерухомістю померлих киян.

До складу злочинного угрупування входили адвокати, колишній суддя і нотаріус.

Зараз ви читаєте новину «У Києві шахраї продавали путівки до елітних курортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі