пʼятниця, 27 грудня 2019 09:11

У Казахстані упав пасажирський літак зі 100 людьми
10

Фото: Reuters

Біля аеропорту Алмати в Казахстані в районі селища Кизил Ту сталася авіакатастрофа. Впав літак Fokker-100 місцевої авіакомпанії Bek Air.

На його борту перебували 95 пасажирів і п'ять членів екіпажу.

Про обставини трагедії повідомляє прес-служба міжнародного аеропорту Алмати, передає "УНІАН".

За її даними, рейс 2100 з Алмати в столицю Казахстану місто Нур-Султан відбув за розкладом в 7.05 ранку 27 грудня за місцевим часом. Незабаром літак зник з радарів диспетчерів. Борт в 7.22 при зльоті почав втрачати висоту, пробив бетонну огорожу і врізався в 2-поверхову будівлю. Займання на місці падіння літака не сталося. За даними рятувальних служб, серед людей у літаку є вцілілі. Триває евакуація потерпілих з місця аварії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поховали 16-річних студенток, які загинули в одеській пожежі

На місці загинули 14 людей. Ще один в лікарні, зазначає начальник управління охорони здоров'я міста Тлеухан Абільдаєв. До Центру дитячої невідкладної медичної допомоги доставили 8 дітей в свідомості з політравмами. Всього у важкому стані в лікарнях Алмати виявилися 22 постраждалих під час катастрофи. Загалом 66 осіб шпиталізовані.

В аеропорту Нур-Султана скасували всі рейси. Там почали збиратися родичі тих, хто перебував у літаку Fokker-100. Також збирають інформацію про пасажирів. На місці чергують 20 медиків-психологів, передає "Апостроф".

Прем'єр-міністр Казахстану вже створив урядову комісію, яка має встановити причини аварії літака. Літак належить казахській компанії Bek Air, яка спеціалізується на лоу-кост перевезеннях і виконує рейси по внутрішніх напрямках.

На Філіппінах унаслідок руйнувань під час тайфуну Фанфон загинули щонайменше 16 людей. Вони проживали в містах і селах групи островів Вісайя у центральній частині країни. З цього регіону довелося евакуювати понад 4 тис. жителів.

Зараз ви читаєте новину «У Казахстані упав пасажирський літак зі 100 людьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі