пʼятниця, 30 листопада 2012 09:47

У Донецьку господар джипа-вбивці попросив вибачення за "безглузду ситуацію"

У Куйбишевському райсуді Донецька продовжується процес по кримінальній справі Артема Миргородського. 15 листопада 2011 року 29-річний директор комбікормового заводу здійснив у Донецьку страшну ДТП. На вулиці Куйбишева, керуючи "Toyota Sequoia", він перетнув зустрічну смугу, влетів на зупинку і далі на великій швидкості помчав по пішохідній зоні, збиваючи дерева і людей. Під колесами опинилися 57-річний коваль Сулхан Мамісашвілі і 37-річна вчителька Ганна Агеєва. Пішоходи, які самі ледве не стали жертвами, оточили машину після того, як її зупинив бетонний парапет.

29 листопада в судовому засіданні підсудний озвучив свою позицію. Артем Миргородський заявив, що в процесі їзди втратив свідомість. Обставин не пам'ятає, однак упевнений, що їхав не швидше 60 км/год.

Миргородський розповів, що веде здоровий спосіб життя. Ранок 15 листопада 2011 року у нього почався як звичайно - з вправ на жердинах і віджимань від підлоги. А після 15.00 на своєму джипі за сто тисяч доларів Миргородський прямував у спортзал, розташований недалеко від місця аварії.

"Я відчув слабкість за сто-двісті метрів до того місця... Спробував взяти праву сторону, щоб зупинитися. Але припаркуватися не вийшло. Коли отямився, в голові шуміло. Хтось із людей сказав:" Під машиною подивіться " , і я почав розуміти, що сталося. Побачив, що знаходжусь за межами проїжджої частини. Навколо мене стояло людей 40-50. Були фрази: "Що ти накоїв?", "Чий ти син?", "У тебе батьки олігархи?" . Ось чому я не хотів присутності преси. Бо коли це сталося, з'явилася преса, а на наступний день з'явилася інформація, що я син олігархів", - розповів він.

За медичною допомогою раніше Миргородський не звертався. Однак вважає, що причина загибелі двох людей - головні болі, яким раніше він не надавав значення. Відповідаючи на питання, підсудний уточнив, що міліція приїхала на місце хвилин через 25-30, коли поруч з ним вже перебувала його адвокат. І слідчому Миргородський сказав, що був без свідомості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецький мажор влетів на зупинку і вбив двох людей

"Так, безглузда ситуація, я розумію, але втратив свідомість, не знаю як це довести", - сказав обвинувачений.

На доказ цього він навів ще два випадки втрати свідомості.

"Мама розповідала, що я в далекому минулому втрачав свідомість. І вдруге за тиждень у Києві у готелі приймав душ і відчув нездужання - присів, але не впав", - повідомив про приступи таємничої хвороби підсудний.

Так само він попросив вибачення у матері загиблої Ганни Агеєвої.

"Не можу підібрати потрібних фраз, але я, правда, цього не хотів, я ж не самогубець - сам ледве залишився живий", - сказав він.

Адвокати Миргородського і потерпілого Сулхана Мамісашвілі агресивно висловлювалися на адресу журналістів. Перед початком суду вони виганяли працівників ЗМІ із залу, наполягаючи на пред'явленні якоїсь акредитації та якихось редакційних завдань. А один з представників Миргородського - Юрій Тимофєєв - спробував фізично випровадити за двері кореспондента Gazeta.ua.

Ці представники в черговий раз заявили, що не бажають, щоб процес висвітлювався в пресі. Через що мамі загиблої Ганни Агеєвої довелося заявити суду клопотання про допуск ЗМІ. Хоча для роботи журналістів у відкритому судовому засіданні ніяких дозволів не потрібно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецьких міліціонерів побив і обматюкав п'яний мажор

У підсумку співробітникам телебачення таки довелося покинути засідання, оскільки на прохання адвокатів підсудного суддя заборонив їм вести зйомку.

"Один з представників Миргородського в суді - це та сама адвокат Ольга, яка приїхала на місце ДТП раніше міліції і його інструктувала. Люди чули, як вона сказала: "Говори, що втратив свідомість", - говорить потерпіла Олена Гармаш.

У щирість вибачень підсудного вона не вірить.

"Так кожен може збити людину і сказати - вибачте, знепритомнів, - прокоментувала потерпіла. - Ця людина, яка ніби щойно прокинувся від втрати свідомості, не побіг подивитися - а як там моя дочка, може бути - ще жива, в якому стані люди, яких він збив ... Як тільки він прийшов в себе, він відразу знайшов номер свого адвоката ".

На попередньому судовому засіданні була спроба звільнити обвинуваченого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі п'яний мажор зніс кіоск і убив людину

"Крім мене ніхто не заперечував проти зміни запобіжного заходу на підписку про невиїзд. Решта учасників процесу не проти, щоб він вийшов на свободу вже зараз", - говорить Олена Гармаш.

Раніше потерпілі Мамісашвілі отримали грошову компенсацію моральної шкоди. А Олена Гармаш відмовилася від запропонованої їй адвокатами квартири. Жінка наполягає на максимально суворій покаранні для Артема Миргородського - за законом це 10 років у місцях позбавлення волі. Вона хоче отримати компенсацію не в результаті кулуарних домовленостей, а за рішенням суду. Олена Гармаш пред'явила позов в 1 мільйон гривень і має намір витратити ці гроші на лікування онкохворих дітей.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку господар джипа-вбивці попросив вибачення за "безглузду ситуацію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі