пʼятниця, 25 листопада 2011 17:04

У черкаського губернатора угнали "Лексус"

У черкаського губернатора угнали "Лексус"

24 листопада у голови Черкаської ОДА Сергія Тулуба украли автомобіль, на якому він їздив з часу свого призначення губернатором.

Автомобіль, на якому губернатор Сергій Тулуб, начальник УМВС області Валерій Дерновий та заступник міського голови Черкас Віктор Беззубенко приїхали вивчати ціни на черкаському ринку, викрали у четвер близько 12.40.

Машина була припаркована біля магазину "Кооператор" у центрі Черкас. У "Лексусі" лишився водій. За деякий час він покинув салон машини. А коли повернувся, автомобіля на стоянці не було.

Крадіжка викликала шок не стільки у власника, а скільки у місцевих міліціонерів, які протягом дня намагались відшукати автомобіль. На виїздах із міста та на багатьох перехрестях міста по обіді з'явилися посилені озброєні екіпажі ДАІ.

"Не знаю, пов'язано це з викраденням тулубівського "Лексуса" чи ні, але давно не було даішників на посту при виїзді з Черкас, а сьогодні були, причому з автоматами, у бронежелетах і касках. Такі ж були помічені на КП у Смілі," - розповів черкасець на місцевому форумі.

За словами свідків, міліціонери зупиняли чорні "Лексуси".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Вінниччині п'яний рецидивіст украв машину і розбив її

"На перехресті вулиць Героїв Сталинграду - Гагаріна даішники з автоматом зупинили позашляховик "Лексус" із номерами 0005 і довго перевіряли документи. А потім повернули і ще довго стояли біля вікна, мабуть, вибачались", - пише інший.

Близько 18:00 автомобіль знайшли припаркованим на одній з черкаських вулиць у мікрорайоні Митниця.

"Таким чином, невідомі народні месники або професійні викрадачі, яким було до лампочки, кому належало розкішне авто, дещо "опустили" особистий імідж найголовнішого політичного важковаговика області та фактично першими в країні виконали плани Кабміна та ввели податок на розкіш. Бо Сергій Борисович Тулуб є, ймовірно, найзаможнішою людиною в області. Ще багато років тому він входив в оприлюднені ЗМІ рейтинги найбагатших осіб України – поруч із Ахметовим, Суркісом, Фірташем та іншими, - вважає опозиційний депутат міськради Володимир Мамалига. - Ми можемо лише припустити, що такий благородний крок із "Лексусом" свідчить про те, що черкащани вже категорично не погоджуються зі стандартами життя, які пропонують "регіонали", очолювані в області Тулубом. На тлі політики авторитарного керівництва області, фактично запровадженого культу особистості Тулуба в ЗМІ та рекордного падіння рейтингу Партії регіонів, інформація про зухвале викрадення губернаторського "членовоза" викликала у черкаській спільноті доволі веселий резонанс".

Окрім "Лексуса", губернатор їздить ще кількома автомобілями - "БМВ LI 750", "Тойотою Ленд Крузер", що дісталася йому у спадок від колишнього губернатора Вадима Льошенка, та джипом "Ніссан".

У міліції кажуть, що власником викраденого автомобіля є громадянин України, житель міста Києва. Цей автомобіль з 25.11.2010 року по 12.08.2011 року перебував згідно договору оренди у використанні КП АТП Черкаської обласної ради. Влітку договір оренди було припинено, на даний час автомобілем користується його власник.

Наталія ТАВАНЕЦЬ

Зараз ви читаєте новину «У черкаського губернатора угнали "Лексус"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі