середа, 21 березня 2012 08:44

ТВі хочуть закрити через підглядання за СБУ?

ТВі хочуть закрити через підглядання за СБУ?

Телеканал ТВІ  здійснює тиск на суд у справі "васильківських терористів" та втручається у приватне життя оперуповноваженого Київського обласного управління СБУ Дмитра Єрмаковича.

Як повідомили Gazeta.ua у прес-службі "Патріоту України", такий висновок можна зробити нібито з листа уповноваженого Міжнародного європейського представництва пана Гальченка, який зачитав суддя Юрій Бурбела під час чергового судового засідання у справі так званих "васильківських терористів".

Зокрема, йдеться про сюжет журналіста телеканалу ТВі Артема Шевченка, в якому прихованою камерою було знято, як оперуповноважений Єрмакович тисне на свідка у справі "васильківських терористів" Юрія Бойка.

ВІДЕО: СБУшник Єрмакович визнав справу "васильківських терористів" лайном - ЗМІ

За словами патріотівців, на думку автора листа Гальченка, суд має  визнати цей факт, і це послугує підставою для позбавлення телеканалу ліцензії на телемовлення. У "Патріоті" також відзначили, що до листа додали ще один лист Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про  позбавлення ТВі ліцензії після рішення суду, про який просив пан Гальченко.

Як наслідок, підсудні та їхні захисники  заявили, що вищевикладені факти є "безпрецедентним тиском на свободу слова в Україні з метою припинення діяльності незалежних ЗМІ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Патріот України": СБУ стежить за усіма громадськими організаціями в країні

Крім того, під час судового засідання було допитано першого свідка у справі, засновника громадсько-політичної газети "Вечірній Васильків", дружину одного із підсудних Ігоря Мосійчука – Ганну. За її словами, жодне з поставлених їй прокурором запитань не стосувалося обвинувачень, висунутих на адресу підсудних, які обвинувачуються у підготовці підриву пам'ятнику Леніну у м. Бориспіль.

Натомість питання торкались функціонування та предмету публікації в газеті "Вечірній Васильків", а також стосунків родини Мосійчуків з Олесем Вахнієм, який час від часу публікував свої дописи в газеті.

Зараз ви читаєте новину «ТВі хочуть закрити через підглядання за СБУ?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

84

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі