пʼятниця, 19 червня 2015 14:14

"Торнадо" дали два дні на роззброєння. Потім - штурм

"Торнадо" дали два дні на роззброєння. Потім - штурм

Якщо протягом найближчого часу бійці розформованої спецроти "Торнадо" не забезпечать виконання слідчих дій військовою прокуратурою, то правоохоронці вживатимуть відповідні заходи, аж до силових дій. Про це заявляє головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Якщо сьогодні-завтра не буде вирішена ця ситуація, то буде те, що має бути за законом. Можна це називати операцією з роззброєння. Як кому завгодно, в кодексі не визначено, що це штурм. Це припинення здійснення злочинних дій", - сказав він.

За його словами, якщо для цього необхідні будуть сили і засоби, які передбачають фактичне бойове зіткнення, то вони будуть застосовані. Водночас Матіос підкреслив, що прерогатива застосування сили лежить у компетенції Міністерства внутрішніх справ.

Прокурор також повідомив, що база де забарикадувалися бійці "Торнадо", замінована. "Не всі 170 осіб, які перебувають на базі, мають підстави для притягнення їх до відповідальності. Ми володіємо інформацією, що значна частина  людей, які там перебувають, не можуть піти з бази, тому що вона замінована", - розповів Матіос.

У свою чергу дружина заарештованого командира роти Руслана Онищенко заявила, що бійці "Торнадо" не мають наміру роззброюватися в один момент. "Нам дали місяць, щоб ми склали свої повноваження ... Здавати зброю ми не будемо! На сьогоднішній день рішення у нас таке", - сказав вона.

Бійці роти повідомили, що не мають наміру провокувати конфлікт з правоохоронцями, які їх оточили, а лише забезпечують охорону режимного об'єкта.

Нагадаємо, що в Луганській області затримані і заарештовані 8 осіб. З них - 7 - бійці роти "Торнадо". Для всіх затриманих обрано судом запобіжний захід у вигляді арешту без застави. Їх підозрюють у скоєнні особливо тяжких злочинів. Серед них є неодноразово судимі особи.

18 червня глава МВС Арсен Аваков заявив, що підписав наказ про розформування роти "Торандо".

Зараз ви читаєте новину «"Торнадо" дали два дні на роззброєння. Потім - штурм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі