вівторок, 28 червня 2022 09:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Теракт у Кременчуку: влада оголосила триденну жалобу

Теракт у Кременчуку: влада оголосила триденну  жалобу
Ракетний удар по ТРЦ "Амстор" - найбільша трагедія в сучасній історії Кременчука - мер міста. Фото: facebook.com/vitalii.maletskyi.official

28, 29 та 30 червня у Кременчуку на Полтавщині оголошені днями жалоби за загиблими внаслідок ракетного удару по ТРЦ "Амстор".

Про це повідомив мер міста Віталій Мелецький у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Монастирський сказав, коли встановлять кількість жертв у Кременчуку

"Сьогодні (28 червня. - Gazeta.ua) в Україні День Конституції. Але в Кременчуку державні прапори будуть приспущені. У ці дні забороняється проведення будь-яких розважальних заходів. Те, що сталося - найбільша трагедія в сучасній історії Кременчука", - написав він.

Додав, що Кременчуцька громада вимагає притягти до відповідальності винних у розв'язанні війни та нападі на мирних громадян.

27 червня російські окупанти завдали двох ракетних ударів по ТРЦ "Амстор". У торговому центрі перебували понад 1 тис. цивільних.

Внаслідок атаки загинули щонайменше 18 людей, понад 50 мирних мешканців поранені. 36 вважаються зниклими безвісти. Більшість завалів ТРЦ рятувальники розібрали, працювали всю ніч.

Президент Володимир Зеленський назвав окупантів "відмороженими терористами". Ракетний удар по ТРЦ був прицільний, а не помилковий, сказав Зеленський.

Світові лідери та організації назвали дії РФ черговим воєнним злочином. Зокрема, державний секретар США Ентоні Блінкен назвав скоєне росіянами звірством.

Зараз ви читаєте новину «Теракт у Кременчуку: влада оголосила триденну жалобу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі