четвер, 29 березня 2007 14:43

Швейцарець відсидить 10 років за графіті на постерах короля Таїланду

До 10 років позбавлення волі засуджено швейцареця Олівера Жюфера, який визнав себе винним в образі короля Таїланду.

57-річний європеєць був арештований в грудні минулого року за те, що в нетверезому вигляді розмальовував фарбою з балончика портрети короля Пуміпона Адульядета в місті Чанг Мей на півночі країни, а на початку березня визнав себе винним за п"ятьма пунктами. В день 79-річчя монарха він намагався купити алкоголь, але не зумів: іноді у важливі для держави дні продаж спиртних напоїв в Таїланді забороняється. Після цього Жюфер помалював чорною фарбою на портретах монарха, і цей факт слідство довело за допомогою камер зовнішнього спостереження.

Звинувачення проти Жюфера були висунуті відповідно до жорсткого законодавства Таїланду стосовно образи царюючої персони. Експерти вважали, що швейцарець може отримати до 75 років в"язниці, проте суддя, оголошуючи вирок, підкреслив, що термін був скорочений до двох років за кожен забруднений портрет.

Передбачається, що Жюфер - перший іноземець в історії Таїланду, засуджений до в"язниці за образу монарха. Єдине, на що він може реально сподіватися, - це, можливо, помилування з вуст самого короля, повідомляє Бі-бі-сі.

Зараз ви читаєте новину «Швейцарець відсидить 10 років за графіті на постерах короля Таїланду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі