пʼятниця, 07 вересня 2012 11:36

Судно з нелегалами затонуло біля берегів Італії

Судно з нелегалами затонуло біля берегів Італії
Судно затонуло, не встигнувши подати сигнал SOS. Фото: uralinform.ru

Судно з групою із сотні нелегалів в ніч на п'ятницю затонуло в 12 милях від італійського острова Лампедуза, 54 людини врятовано, повідомляє італійська газета "Репуббліка".

За даними видання, судно затонуло, не встигнувши подати сигнал SOS. Пошуки почалися після того, як одному з пасажирів судна вдалося зв'язатися по телефону з представниками портових служб міста Палермо і повідомити про складну ситуацію, що виникла на судні.

Зараз триває операція з виявлення зниклих безвісти, їх близько 60 осіб. У цій операції беруть участь службовці італійської берегової охорони, фінансової поліції, три кораблі НАТО і літаки.

Нагадаємо, що біля берегів Туреччини вчора затонуло судно, на якому перебувало близько 100 нелегальних мігрантів. Знайдено тіла 58 загиблих, 46 осіб врятувалися. На судні, як повідомляється, були здебільшого біженці з Іраку і Сирії.

Зауважимо, що сотні тисяч вихідців з країн Африки, Близького Сходу і Азії щороку намагаються пробратися в країни ЄС нелегальним шляхом. Для багатьох з них такі поїздки закінчуються смертю. Наприклад, не так давно понад півсотні нелегалів загинули при спробі допливти до Італії.

А ось внаслідок затоплення судна з нелегальними мігрантами біля берегів Кіпру загинули щонайменше шестеро осіб.

Зараз ви читаєте новину «Судно з нелегалами затонуло біля берегів Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі