вівторок, 11 жовтня 2022 15:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Стало відомо, які іноземні ЗРК отримає Україна найближчим часом

Стало відомо, які іноземні ЗРК отримає Україна найближчим часом
Українські Сили протиповітряної оборони очікують на іноземні зенітно-ракетні комплекси. Фото: Мілітарний

Українські Сили протиповітряної оборони очікують на іноземні зенітно-ракетні комплекси.

Уже відомо, яка техніка приїде в Україну, заявив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час брифінгу 11 жовтня, повідомляє Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна підписала з Німеччиною контракт на постачання сучасних ППО IRIS-T

"Є схвальне рішення Німеччини – надання Україні найновіших систем IRIS-T. Це зенітний ракетний комплекс середнього радіусу дії, найновіший у світі ЗРК з дальністю ураження до 40 і більше кілометрів. Це перший комплекс, який виготовлять і він буде лише в Україні. Але це лише одна батарея. Однак сподіваємося на роботу в тривалій перспективі", – сказав Ігнат.

Він також повідомив щодо іншого норвезького комплексу NASAMS, який використовує американські ракети. Їх уже заклали в пакет допомоги Україні.

"Це саме стосується і NASAMS – пересувного норвезького ЗРК, який озброєний американськими ракетами калібру 120 мм, яких у достатній кількості в США, щоб нам надавати. Тут також ідеться про дві батареї", – наголосив він.

4 жовтня президент США Джозеф Байден оголосив про новий пакет допомоги Україні. Сполучені Штати передадуть Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійдуть ракетні установки HIMARS.

Раніше Байден підписав закон про продовження фінансування американського уряду, що включає $12,4 млрд додаткової допомоги Україні.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, які іноземні ЗРК отримає Україна найближчим часом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі