неділя, 21 червня 2015 20:06

Штаб АТО турбує стан могильника радіоактивних відходів під Донецьком

Штаб АТО турбує стан могильника радіоактивних відходів під Донецьком
Фото: daily.com.ua

Сховище радіоактивних відходів поблизу Донецька могло бути пошкоджено у результаті детонації підземних складів боєприпасів.

Про це повідомив генерал-майор Андрій Таран.

" Неподалік Донецького аеропорту, в якому, як відомо, точилися активні бойові дії, між селищем Піски та вугільною шахтою "Жовтнева" знаходиться сховище джерел радіоактивних випромінювань. Нещодавній потужний вибух, що стався 16 червня на території "Донецького казенного заводу хімічних виробів" внаслідок детонації підземних складів боєприпасів, міг порушити його цілісність", - зазначив Таран.

"Ця ситуація викликає велику занепокоєність української сторони, адже існує вірогідність витоку радіоактивних елементів, що є дуже небезпечним для здоров'я та життя великої кількості цивільного населення регіону. Ми будемо вдячні представникам СММ ОБСЄ за проведення моніторингу радіаційного фону в цьому районі, підконтрольному бойовикам,  та інших заходів, які б сприяли усуненню небезпеки в регіоні", – додав він.

Зараз ви читаєте новину «Штаб АТО турбує стан могильника радіоактивних відходів під Донецьком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі