пʼятниця, 20 січня 2023 21:23

Спецтема: Війна Росії проти України

США ухвалили важливе рішення щодо ПВК "Вагнера": подробиці

США ухвалили важливе рішення щодо ПВК "Вагнера": подробиці
Прессекретар Ради національної безпеки США Джон Кірбі зробив важливу заяву щодо ПВК "Вагнера". Фото: Getty Images

Міністерство фінансів США оголосить російську приватну військову компанію "Вагнера" транснаціональною злочинною організацією.

Наступного тижня міністерство фінансів також запровадить нові санкції проти цієї ПВК та її глобальних союзників. Про це заявив прессекретар Ради національної безпеки США Джон Кірбі, передає СNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін оточив себе пенсіонерами": розвідка розповіла про суперечки в оточенні президента РФ

"Ці дії визнають трансконтинентальну загрозу, яку представляє ПВК "Вагнера", зокрема завдяки серйозній злочинній діяльності, що триває", - заявив Кірбі.

Раніше сенатори США під час брифінгу в Києві виступили із заявою щодо України.

Сенатори США Ліндсі Ґрем, Річард Блюменталь і Шелдон Вайтгаус, а також представники Демократичної та Республіканської партій заявили, що Україні потрібно більше систем Patriot, танків і далекобійних ракет ATACMS, аби вигнати російських окупантів зі своєї території.

Зокрема повідомлялося, що після повернення всі учасники делегації Сенату США працюватимуть над визнанням ПВК "Вагнера" іноземною терористичною організацією, а також визнанням РФ країною-спонсором тероризму та залучення її до відповідальності Міжнародним кримінальним судом.

Зараз ви читаєте новину «США ухвалили важливе рішення щодо ПВК "Вагнера": подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі