субота, 09 грудня 2023 21:54

США втрачають терпіння через дії Ізраїлю у Секторі Гази

США втрачають терпіння через дії Ізраїлю у Секторі Гази
США втрачають терпіння щодо дій Ізраїлю в Секторі Гази, де щодня гине багато цивільних. Фото: колаж ТСН

США втрачають терпіння щодо дій Ізраїлю в Секторі Гази, де щодня гине багато цивільних.

У Вашингтоні все більше відчувають дискомфорт від зростання кількості жертв. Про це заявив британський військовий аналітик Шон Белл у своїй колонці для Sky News.

Він зазначив, що Сполучені Штати залишилися "дещо самотньою фігурою" на останньому засіданні Ради Безпеки ООН, на якому вони були єдиною країною, яка наклала вето на резолюцію про негайне припинення вогню в конфлікті Ізраїлю та ХАМАС.

"Однак також очевидно, що США все більше відчувають дискомфорт від зростання кількості жертв серед цивільного населення, і вони чекають, щоб Ізраїль завершив свою військову активність до Різдва", - каже Белл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час зачистки Сектора Гази від терористів загинув син одного з міністрів Ізраїля

При цьому аналітик висловлює сумнів, що Ізраїль справді зможе впоратися за такий обмежений час. Зараз у ЦАХАЛі стверджують, що від початку операції ліквідували 5000 бойовиків ХАМАС. Однак до початку цієї війни у ХАМАСу було 25 000 бойовиків.

"Тож екстраполюючи прогрес на сьогоднішній день, це означає, що Ізраїлю знадобиться ще вісім місяців, щоб завершити свої воєнні цілі", - каже експерт.

Шон Белл також наголошує, що в Секторі Гази вже пошкоджено або повністю зруйновано близько 60% будівель, тоді як основна військова інфраструктура ХАМАС розташована в розгалуженій мережі підземних тунелів, які досі не зазнали істотних руйнувань.

На їх знищення теж потрібен час, якого Ізраїлю, схоже, бракує", - підкреслив він.

Армія Ізраїлю планує затопити морською водою тунелі терористичного угруповання ХАМАС у Секторі Газа.

Для здійснення задумки ЦАХАЛ вже встановив відповідне обладнання, повідомляє The Wall Street Journal.

Хоча Ізраїль ще остаточно не вирішив, чи реалізовуватиме даний план, він уже попередив про це чиновників зі Сполучених Штатів Америки.

Зараз ви читаєте новину «США втрачають терпіння через дії Ізраїлю у Секторі Гази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі