вівторок, 10 лютого 2015 14:18

Сили АТО пішли у контрнаступ на південному напрямку - штаб

Сили АТО пішли у контрнаступ на південному напрямку - штаб
Фото: unn.com.ua

Українські військовослужбовці ведуть контрнаступальну операцію в південному напрямку.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник штабу АТО Андрій Лисенко, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"Зараз йде контрнаступальна операція, організована проти бойовиків і терористів, які постійно підходили, наприклад, до Маріуполя. Ми пам'ятаємо трагедію, яка сталася і внаслідок якої загинули мирні жителі. Зараз наші військовослужбовці повертаються на лінію розмежування, на свої позиції, які були зафіксовані мінськими домовленостями", - сказав Лисенко.

На запитання журналістів, у яких напрямках українські військовослужбовці ведуть контрнаступ - тільки на маріупольському або по всій лінії фронту - Лисенко відповів: "Щоб ви розуміли, це повернення на свої позиції. Зараз контрнаступ йде на південному напрямку, який ми займали згідно з Мінськими протоколами. Тобто, ми нічого не порушуємо, ми повертаємо своє, встановлюємо свій статус-кво".

Коментуючи на прохання журналістів інформацію про те, що батальйон "Азов" пішов у відкритий наступ під Маріуполем, Лисенко зазначив: "Ця контрнаступальна операція, яка зараз проводиться батальйоном "Азов" та іншими частинами, зробить неможливими для терористів обстріли кварталів і житлових районів Маріуполя. Тобто, вони будуть відкинуті за ту дистанцію, з якої могли обстрілювати житлові квартали".

Зараз ви читаєте новину «Сили АТО пішли у контрнаступ на південному напрямку - штаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі