четвер, 26 лютого 2015 13:23

Сили АТО готові до відведення важкого озброєння, чекають наказу - РНБО

Сили АТО готові до відведення важкого озброєння, чекають наказу - РНБО

На Донбасі створюються всі умови для відведення важкої техніки від лінії зіткнення сторін.

Про це заявив спікер АТО Андрій Лисенко на брифінгу в четвер у Києві.

"Ми наближаємося до тієї головної мети, тобто до виконання першого пункту мінських домовленостей про припинення вогню. Тобто зараз створюються всі умови, щоб ми могли приступити до виконання другого пункту, а саме до відведення важкого озброєння.

Як тільки буде прийняте рішення вищим керівництвом держави про відвід важкого озброєння, про що йдеться у другому пункті мінських угод, українська сторона в той же момент почне його виконувати. Ми до цього готові", - сказав Лисенко.

Спікер АТО зазначив, що наразі "обстріли є, але створюються відповідні умови для того, щоб можна було виконувати ці дії (відведення - ред.), ми наближаємося до цього".

Лисенко підкреслив, що буде відведення важкого озброєння, а не військ.

"Як тільки ми побачимо, що й вони роблять те ж саме, і представники тристоронньої контактної групи, які спостерігають за відведенням озброєнь на лінії розмежування, подадуть до цього сигнал, буде поданий старт, і техніка висунеться на заздалегідь підготовлені майданчики", - пояснив спікер АТО.

При цьому Лисенко підкреслив, що війська зі стрілецьким озброєнням залишаються на тих же позиціях.

Зараз ви читаєте новину «Сили АТО готові до відведення важкого озброєння, чекають наказу - РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі