четвер, 05 червня 2014 13:59

Силовики зачистили від терористів Красний Лиман і північ Луганщини

Силовики зачистили від терористів Красний Лиман і північ Луганщини
Фото: zn.ua

Північ Луганщини і міст Красний Лиман Донецької області тепер повністю зачищені від терористів.

Про це заявив на брифінгу в. о. голови Адміністрації Президента України Сергій Пашинський, повідомляє Укрінформ.

"Ми отримали перший величезний успіх - повністю зачистили від терористів місто Красний Лиман, і сьогодні після обіду в Красному Лимані з'явиться цивільна адміністрація, яка буде налагоджувати життя. Ми також повністю локалізували ситуацію на півночі Луганської області, зокрема, 9 районів Луганської області, на півночі повністю під контролем Української держави", - зазначив Пашинський.

У той же час він висловив переконання, що нині такої загрози вторгнення РФ, як була ще кілька місяців тому, немає.

Пашинський також констатував, що за три місяці уряду вдалося відновити обороноздатність України, зокрема з нуля створена Нацгвардія і проведені кадрові ротації в органах МВС та СБУ у всіх областях України.

Однак дату закінчення АТО на Сході України тепер спрогнозувати керівник АП не береться, оскільки, на його переконання, це залежить від багатьох факторів, в тому числі тиску Європи на Росію і єдності українського народу.

"Я хотів би низько вклонитися всім солдатам, які зараз зі зброєю в руках захищають нашу державу. Наші військові показують не тільки чудеса героїзму, але і військової майстерності. І ми будемо продовжувати всіляко допомагати новій команді, щоб локалізувати конфлікт на Сході країни", - підсумував Пашинський.

Зараз ви читаєте новину «Силовики зачистили від терористів Красний Лиман і північ Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі