вівторок, 19 вересня 2023 04:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Shahed прорвалася на захід: у Львові пролунали вибухи, є постраждалі
Оновлено

Shahed прорвалася на захід: у Львові пролунали вибухи, є постраждалі
Росія атакувала Україну безпілотниками. Фото: УНН

Уночі, на 19 вересня, російські окупанти атакували Shahed західні регіони.

Вибухи пролунали на Хмельниччині, повідомив заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни атакували Україну Shahed, для низки областей – ракетна небезпека

"Працюють сили ППО. Залишайтеся в укриттях!", – поінформував він.

Повітряні сили попередили про загрозу для Рівненської, Львівської, Івано-Франківської областей: "Групи БпЛА через Вінницьку, Хмельницьку області в напрямку західних областей".

О 4.18 мешканців та гостей Львова закликали терміново йти в укриття.

"Звуки, які могли чути жителі Львівщини, – це робота ППО. Є загроза нових атак", - написав голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Пізніше у Львові було чути вибухи. "У частині Львова гучно. Не називаємо локацій. Нічого не фотографуємо і не знімаємо! Інформаційна тиша", – застеріг Козицький.

Оновлено 04.43

У Повітряних силах повідомили що ударні БпЛА перебувають в повітряному просторі Львівщини, Івано-Франківщини, Хмельниччини. "Триває бойова робота. Не покидайте укриттів", – наголосили захисники.

Близько 5.00 у Львові знову пролунали вибухи. "Є висока загроза нових ударів", – поінформував Козицький.

Він повідомив, що внаслідок однієї зі сьогоднішніх атак по Львову загорівся промисловий склад. З-під завалів дістали одну жінку. Вона травмована. На складах значна пожежа. На місці працюють всі профільні служби. Повітряна тривога триває. Небезпека нових атак залишається.

У ніч проти 15 вересня Львівщина постраждала від масованої атаки.Уламки ракет впали на багатоквартирні житлові будинки, були травмовані люди.

Також росіяни атакували ракетами Львів 6 липня. Тоді було пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури. Відбулося також влучення ракети в багатоповерхівку.

Російські окупанти продовжують ігнорувати міжнародне гуманітарне право, здійснюють обстріл не лише за позиціями українських військ, а й щодо цивільної інфраструктури населених пунктів, тероризуючи мирних жителів.

Зараз ви читаєте новину «Shahed прорвалася на захід: у Львові пролунали вибухи, є постраждалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі