субота, 31 січня 2015 10:01

Сьогодні терористи отримають 170 вантажівок "гуманітарки" від Путіна

Сьогодні терористи отримають 170 вантажівок "гуманітарки" від Путіна

12-й російський "гумконвой", який сьогодні попри вже традиційне порушення українського законодавства та міжнародних норм учергове вторгнеться на Донбас, уже стоїть на кордоні.

Загалом Кремль стягнув до кордону 170 вантажівок. "Гумконвой" розділили на дві колони. Одна з них проходить так званий митний контроль на пункті пропуску "Донецьк" (з української сторони – "Ізварине"), а інша – на "Матвєєвому Кургані" (на українській стороні – "Успенка"). Про це пише "РІА Новости".

Видання із посиланням на прес-службу російського МНС стверджує, що митні процедури "здійснюються в присутності представників митної та прикордонної служб України, а також спостерігачів місії ОБСЄ". Після завершення митного оформлення колони вирушать до Луганська і Донецька.

Російська сторона стверджує, що "гумконвой" привезе на Донбас понад півтори тисячі тонн продуктів харчування, медикаментів, предметів першої необхідності, будматеріалів, палива та запчастин для електростанцій.

Із серпня минулого року Росія відправила на Донбас понад 14,8 тисяч тонн "гуманітарного вантажу". Українська сторона стверджує, що, окрім продуктів, РФ постачає зброю для бойовиків.

Тим часом у штабі АТО попередили, що бойовики задля аргументації вторгнення Росії можуть обстріляти "гумконвой" Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні терористи отримають 170 вантажівок "гуманітарки" від Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі