понеділок, 20 березня 2023 19:52

СБУ знову обшукала облгази підсанкційного Фірташа

СБУ знову обшукала облгази підсанкційного Фірташа
Минулого тижня СБУ повідомила, що викрила 16 облгазів на розкраданні державного блакитного палива на мільярди гривень. Фото: СБУ

Служба безпеки України і Бюро економічної безпеки знову обшукали офіси газорозподільних компаній, що входять до групи підсанкційного олігарха Дмитра Фірташа.

Про це у понеділок повідомила група "РГК" Фірташа.

"Формальною причиною для обшуків стала кримінальна справа, відкрита СБУ щодо закупівель природного газу для технологічних потреб в період з 2016 – 2022 рр", – заявили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Малюк розповів про допити олігархів

Компанія заявила, що "закликає владу до діалогу в цивілізований спосіб для вирішення проблем, які не один рік накопичувались в газорозподільній галузі".

17 березня СБУ повідомила про масштабну схему привласнення промислових обсягів блакитного палива із газотранспортної системи Нафтогазу України.

До організації оборудки причетний топменеджмент 16 регіональних газових підприємств, заявили. Злочинні дії завдали Україні збитків на майже 3,5 млрд грн лише у 2021 році, повідомила СБУ.

У 2021 році Рада національної безпеки і оборони запровадила санкції проти Фірташа.

Зараз ви читаєте новину «СБУ знову обшукала облгази підсанкційного Фірташа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі