середа, 11 липня 2018 18:11

З родичів безвісти зниклого АТОвця вимагають кредитний борг

З родичів безвісти зниклого АТОвця вимагають кредитний борг
У Кривому Розі розгорівся скандал через банківський борг солдата. Фото - kltcredit.com.ua

У Кривому Розі на Дніпропетровщині розгорівся скандал через банківський борг солдата. Як стверджують у фінустанові, учасник АТО Роман Тимошенко, якого взяли в полон ще в Іловайську в серпні 2014 року, винен банку більш ніж 300 тисяч гривень.

Сестра зниклого безвісти армійця Юлія Ряполова сумнівається, що борг існує, адже вона досі не бачила кредитного договору, повідомляє "Сегодня".

Жінка вже 4 роки розшукує свого брата. У серпні 2014 року зв'язок з Романом обірвався, а 2016-го їй подзвонили з банку.

"Вони мені говорили: якщо щось відбувається з братом, сім'я зобов'язана оплатити його борг перед банком. Але якщо ви не показуєте мені договір, на якій підставі я повинна його сплатити, більше у нас з ними зв'язків не було, мені ніхто не дзвонив ", - говорить жінка.

У банку кажуть, що борг тягнеться ще з 2006 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінці погрожують за чужий банківський борг

"Клієнт на 2 роки взяв кредит на придбання комп'ютерної техніки. Нам в банк було наданий відповідний рахунок, і банк цей рахунок оплатив. Це була звичайна операція купівлі товарів в розстрочку. Але з 2006 року клієнт не зробив жодного платежу за цим кредитом", - говорить прес-секретар Криворізької філії банку Дарина Ворона.

Незважаючи на це, правозахисники запевняють: банк може призначати військовослужбовцям так звані кредитні канікули, а ось вимагати від родичів оплатити борг, поки сам військовослужбовець перебуває у полоні, права не має. Родичі зниклого бійця планують залучити до справи військову прокуратуру.

У селі Благовіщенське Кам'янсько-Дніпровського району Запорізької області застрелився 41-річний Валерій Халеп. Напередодні поховав матір. Того ж дня отримав лист від банку про кредитну заборгованість у 100 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «З родичів безвісти зниклого АТОвця вимагають кредитний борг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі