пʼятниця, 11 лютого 2022 19:55

Із оборонного підприємства викрали обладнання для літаків "СУ"

Із оборонного підприємства викрали обладнання для літаків "СУ"
За фактом крадіжки зареєстрували кримінальне провадження. Фото: pixabay.com

Із оборонного підприємства у Києві викрали обладнання для літаків сімейства "СУ".

Злочинці ретельно готували крадіжку та вчинили її попри "посилені заходи технічної захищеності", йдеться в офіційній заяві Державного концерну "Укроборонпром" у Facebook.

"У ніч проти 9 лютого з одного з цехів АТ "Київський завод "РАДАР" невстановлені особи викрали окремі блоки радіоелектронного обладнання, яке використовується в літаках "СУ". Найбільше таких є на озброєнні у РФ", - ідеться у повідомленні.

За фактом крадіжки зареєстрували кримінальне провадження та проводять досудове розслідування під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топпосадовець Укроборонпрому обіцяв організувати незаконний експорт зброї: ціна "послуги" солідна

Сума завданих підприємству збитків уточнюється.

"Укроборонпром та завод "РАДАР" надають всебічне сприяння правоохоронним органам у розслідуванні цього кримінального правопорушення та інших фактів незаконного проникнення на територію підприємства, що мали місце раніше", - додає пресслужба концерну.

У лютому торік директора Шосткинського заводу "Зірка", що входить до держконцерну "Укроборонпром", затримали на хабарі. Посадовець вимагав $5 тис. за укладення договору зберігання майна й надалі - укладення договору оренди нежитлового приміщення, яке розташоване на території заводу.

Зараз ви читаєте новину «Із оборонного підприємства викрали обладнання для літаків "СУ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі