середа, 05 жовтня 2022 07:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни відступають з Херсонщини, мінуючи все на своєму шляху – Генштаб

Росіяни відступають з Херсонщини, мінуючи все на своєму шляху – Генштаб
Херсонщина - це Україна. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Російські окупанти мінують об'єкти інфраструктури та приватні помешкання у Херсонській області під час залишення населених пунктів.

Також ворог забороняє будь-яке переміщення місцевих жителів, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 5 жовтня.

За його даними, в медичних закладах міста Євпаторії на тимчасово окупованій території Криму бракує засобів для лікування поранених окупантів.

Має противник проблеми і з окремими видами забезпечення під час проведення "часткової мобілізації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: українська армія швидко рухається на півдні

"Так, відправили мобілізований особовий склад з навчального центру Молькино Краснодарського краю назад до Приморсько-Ахтарська, у зв'язку з неспроможністю розмістити, одягнути та забезпечити харчуванням зазначену категорію військовослужбовців", – додали в Генштабі.

Зазначається, що російська окупаційна "влада" намагається компенсувати втрати особового складу шляхом призову місцевого населення з тимчасово окупованих територій України.

"За наявною інформацією, чоловіків з Луганська, без проведення медичної комісії та підготовки, після мобілізації одразу направляють на доукомплектування підрозділів, що зазнали найбільших втрат", – підсумувало командування.

2 жовтня президент Володимир Зеленський підтвердив звільнення Збройними силами України населених пунктів Архангельське й Миролюбівка в Херсонській області.

4 жовтня стало відомо, що ЗСУ підняли синьо-жовтий прапор над двома селами на Херсонщині – Давидів Брід і Старосілля. Про це повідомив народний депутат Роман Лозинський. Генеральний штаб поки не підтверджував інформацію про звільнення цих двох населених пунктів.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни відступають з Херсонщини, мінуючи все на своєму шляху – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі