середа, 07 червня 2023 23:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія отримала від Китаю бронемашини Tiger
3

Російську національну гвардію озброїли першими бронемашинами Tiger китайського виробництва
Фото: Скріншот з відео
Російську національну гвардію озброїли першими бронемашинами Tiger китайського виробництва
Російську національну гвардію озброїли першими бронемашинами Tiger китайського виробництва

Російську національну гвардію озброїли першими бронемашинами Tiger китайського виробництва.

Бронетехніка поступила на озброєння чеченського підрозділу "Ахмат", який входить до "Росгвардії". Про це повідомляє "Мілітарний".

Видання зазначає, що військова техніка китайського виробництва вперше з'явилася на озброєнні російських підрозділів.

Повідомляється, що бронетехніка була придбана владою Чеченської Республіки. На оприлюднених кадрах демонструється вісім китайських бронемашин з кріпленням для зброї.

"Ми закупили (з початком війни – Gazeta.ua) нашим бійцям понад одну тисячу одиниць військової техніки, включаючи 128 екземплярів броньованого транспорту", – розповіли чеченські урядовці.

Бронемашину Tiger виготовляє китайське оборонне підприємство Shaanxi Baoji Special Vehicles Manufacturing.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони пояснило, чи зможе Китай стати посередником у війні з РФ

Tiger з колісною формулою вперше демонструвався на міжнародній виставці Eurosatory-2012.

Він створений на базі вантажного автомобіля підвищеної прохідності, завдяки чому він має високу мобільність за умов бездоріжжя. Машина забезпечує захист від патронів 7,62 мм.

Броньована машина вміщує до 10 осіб, включаючи водія. Tiger має дизельний двигун Cummins ISDE200-30 потужністю 200 к.с.

Китайський Tiger широко експортується, багато з них продано або передано як військова допомога від китайського уряду по всьому світу.

Якщо до цін, то відомо, що у 2015 році 31 така машина була замовлена Болівією, із загальною вартістю контракту $7,7 млн.

Tiger 4×4 підходить для широкого кола завдань як машина швидкої допомоги, командного пункту, для служби безпеки та правоохоронних органів.

Міністерство закордонних справ Китаю вважає причиною війни в Україні "проблеми, які накопичилися в управлінні безпекою Європи". Війна Російської Федерації проти України є трагедією, якої можна було б уникнути, заявив Пекін.

Китай також заявляв про намір виступити миротворцем та оприлюднив так званий "мирний план" щодо закінчення війни РФ проти України.

16-17 травня Україну відвідав спеціальний представник уряду Китаю Лі Хуей. Ця поїздка відбулася на виконання домовленостей, досягнутих під час телефонної розмови президента Володимира Зеленського та голови КНР Сі Цзіньпіна 26 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Росія отримала від Китаю бронемашини Tiger». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі