пʼятниця, 17 травня 2024 08:48

Росія не зможе захопити Харків - військовий експерт

Росія не зможе захопити Харків - військовий експерт
Військовий експерт, координатор групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко прокоментував ситуацію на Харківщині. Фото: скріншот

Ситуація на Харківщині досить складна, але РФ не в змозі ані захопити обласний центр, ані просунутись та закріпитись на значимі позиції.

Дії загарбників у Харківській області мають не стільки військову, скільки політичну складову. Про це у коментарі OBOZ.TV розповів військовий експерт, координатор групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

За його словами, операція на Харківському напрямку має на меті лише одну ціль: посіяти в Україні панічні настрої і таким чином примусити до переговорів.

Зараз на Харківщині продовжується штурм Вовчанська, бойові дії з метою просування в напрямку Липців. Про те, що ситуація складна, проте контрольована, стверджували раніше президент України і вище керівництво Збройних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зігнали у підвал: окупанти взяли у полон десятки людей у Вовчанську

"Вже помітно, що якогось глобального та несподіваного ефекту з катастрофічними наслідками немає. Лише прикордонна смуга є елементом основного впливу російських окупаційних військ. І на те є відповідне пояснення. Та група військ, яка була сконцентрована там, не здатна становити загрозу для Харкова", - зазначає Коваленко.

За його словами, угруповання, яке було зібрано військовими злочинцями на Харківському напрямку, було "придатне лише для проведення виключно рейдової операції".

"Вона має не стільки якісь тактичні або стратегічні задуми, скільки політичні. Це політична операція з варіантом примусу України до проведення мирних перемовин за умов РФ", - зазначив Коваленко.

Він додав, що в операції задіяний також китайський фактор, "а саме китайський мирний план, який повністю задовольняє потреби злочинця у розшуку Володимира Путіна".

Затримка західної військової допомоги призвела до того, що росіяни змогли почати наступ на півночі Харківської області і створити загрозу для Харкова.

Ситуація дуже серйозна. Про це заявив президент Володимир Зеленський. На його думку, двох додаткових систем Patriot буде достатньо, щоб Росія не змогла окупувати Харків.

Зараз ви читаєте новину «Росія не зможе захопити Харків - військовий експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі