неділя, 12 лютого 2023 14:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія може відтермінувати нову хвилю мобілізації ‒ в ГУР назвали причини

Росія може відтермінувати нову хвилю мобілізації ‒ в ГУР назвали причини
За даними ГУР, Росія зіткнеться з великими проблемами під час нової хвилі мобілізації. Фото: defence-ua.com

У Росії готуються до нової хвилі мобілізації. Але вона ще більше виснажить країну-терористку.

Під час нової мобілізації РФ зіткнеться з тими проблемами, які вона мала у попередні хвилі. Про це в інтерв'ю The Wall Street Journal розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

За його словами, до мобілізації в РФ уже все готове.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новини з фронту дійшли до ув'язнених ‒ британська розвідка пояснила заяви Пригожина

"Особовий склад є, списки готові, люди, яким доручено проводити комплектування і навчання мобілізованих, перебувають в готовності", ‒ сказав Скібіцький.

На його думку, якщо Росія продовжить новий раунд мобілізації, вона постраждає від тих самих проблем, які були під час попередньої хвилі. Йдеться, зокрема, про брак сучасного обладнання в робочому стані та недостатню кількість боєздатних офіцерів для навчання величезної кількості непідготовлених людей.

"Вони готуються до другої хвилі мобілізації. Але ми вважаємо, що вони відтермінують її. Тому, що не подолали всіх труднощів, яких зазнали під час першої хвилі. Вони тоді не були готові до такої масштабної мобілізації, не готові й зараз", ‒ наголосив Скібіцький.

Росія через великі втрати в живій силі змушена продовжувати "тотальну" мобілізацію на тимчасово окупованих територіях України. Для цього противник вживає як довготривалих ідеологічних, так й екстрених заходів. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Російські загарбники готують чергову хвилю мобілізації на тимчасово окупованій території Криму.

Зараз ви читаєте новину «Росія може відтермінувати нову хвилю мобілізації ‒ в ГУР назвали причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі