четвер, 19 травня 2022 09:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія шукає цапів-відбувайлів за провал "спецоперації" в Україні - британська розвідка

Останніми тижнями Росія звільнила найвищих командирів, які, як вважають, погано виступили на початкових етапах її вторгнення в Україну.

Генерал-лейтенант Сергій Кисель, який командував елітною 1-ю гвардійською танковою армією, відсторонений від роботи за те, що не взяв Харків. Про це повідомляє міноборони Великої Британії у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб оприлюднив дані про втрати російських загарбників в Україні

Віцеадмірала Ігоря Осипова, який командував Чорноморським флотом Росії, також, імовірно, відсторонили після затоплення крейсера "Москва" у квітні.

Начальник генштабу Росії Валерій Герасимов, імовірно, залишається на посаді, але невідомо, чи зберігає він довіру Путіна.

"Культура приховування та цапів-відбувайлів, очевидно, поширена в російській військовій системі й системі безпеки. Багато чиновників, причетних до вторгнення в Україну, можливо, дедалі більше намагатимуться уникнути особистої відповідальності за оперативні невдачі Росії", - ідеться в повідомленні.

Імовірно, це створить додаткове навантаження на російську централізовану модель командування та контролю, оскільки офіцери дедалі частіше прагнуть відкладати головні рішення своєму начальству. За цих умов Росії буде важко повернути ініціативу.

Автор: twitter.com/DefenceHQ/
 
Раніше радник керівника Офіса президента Олексій Арестович заявляв, що Російська Федерація після численних воєнних невдач в Україні почала "чистити" своє військове керівництво. Від виконання обов'язків усунули голову генерального штабу Збройних сил РФ Валерія Герасимова.
Зараз ви читаєте новину «Росія шукає цапів-відбувайлів за провал "спецоперації" в Україні - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі