четвер, 02 червня 2022 08:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські пропагандисти "розганяють" нові брехні про війну в Україні

Російські пропагандисти "розганяють" нові брехні про війну в Україні
Повідомили чергові фейки російської пропаганди. Фото: t.me/CenterCounteringDisinformation

На ранок 2 червня російські ЗМІ продовжили поширювати дезінформацію, маніпуляції та фейки щодо війни Російської Федерації проти України.

Їх традиційно зібрав і спростував Центр протидії дезінформації при РНБО України в Telegram.

Приклад №1

У міністерстві закордонних справ РФ заявили, що "постачання США РСЗВ Україні підривають стабільність". "Відновлення системи європейської безпеки на колишніх умовах уже неможливе", - вважають у російському зовнішньополітичному відомстві. Це - маніпуляція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пропагандист РФ Соловйов пригрозив Байдену ядерним ударом по США

Приклад №2

ЗМІ РФ з посиланням на російське МЗС повідомили: "Японія з політичних міркувань фактично заохочує діяльність націоналістичного батальйону "Азов" в Україні". Про це йдеться в доповіді МЗС РФ "Про порушення прав російських громадян і співвітчизників в іноземних країнах". Це - дезінформація.

Приклад №3

На честь Міжнародного дня захисту дітей у Херсоні діти вперше у спокійній обстановці малювали на асфальті, а в Маріуполі свято відзначили шкільним футбольним турніром, повідомили російські пропагандисти. Це - маніпуляція. Такими тезами загарбники намагаються створити ілюзію повернення мирного життя на окуповані території.

Сполучені Штати Америки передадуть Україні реактивні системи залпового вогню HIMARS. РСЗВ і боєприпаси до них передбачає новий пакет військової допомоги.

HIMARS призначена для ураження районів зосередження артилерійських систем, засобів ППО й вогневої підтримки, вантажного транспорту, бойових машин і бронетранспортерів; надання вогневої підтримки своїм підрозділам.

Зараз ви читаєте новину «Російські пропагандисти "розганяють" нові брехні про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі