понеділок, 30 січня 2023 19:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські окупанти тероризують дітей: деталі від Генштабу

Російські окупанти тероризують дітей: деталі від Генштабу
Російські окупанти погрожують вивозити дітей через навчання онлайн за українською програмою. Фото: Getty Images

Російські окупанти тероризують дітей на Херсонщині.

Погрожують вивезенням школярів у тимчасово окупований Крим і Російську Федерацію за навчання онлайн за українською програмою. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"У місцевих школах населених пунктів Каховського району російські окупанти забороняють школярам навчатись онлайн за українською програмою. Місцеві викладачі відмовляються навчати дітей за російською програмою, через це окупанти погрожують примусово вивозити дітей на так зване "навчання" вглиб тимчасово зайнятої Херсонщини, а також до Росії та окупованого Криму", – пише Генштаб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал з Москви, полковник з Уссурійська, прапорщик з Хабаровська: воєнних злочинців звели в одну базу

У селі Таврійське Скадовського району, в приміщені дитячого садочка окупанти розгорнули "польовий шпиталь", де лікують російських військових. "Шпиталь" переповнений важкопораненими окупантами.

Ворог веде наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському і Новопавлівському напрямках. На інших напрямках – обороняється.

Окупанти планували русифікацію на тимчасово захоплених територіях. У місті Ізюм в Харківській області правоохоронці виявили плани росіян.

Ворог відправляв вчителів з російського Бєлгорода на Луганщину. Також направляли виховательок з РФ, повідомляла українська розвідка.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти тероризують дітей: деталі від Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі