четвер, 02 червня 2022 17:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни зробили ще один концтабір - Андрющенко

Росіяни зробили ще один концтабір - Андрющенко
У фільтраційному таборів росіяни утримують волонтерів. Фото: pixabay.com

Російські окупанти влаштували другу фільтраційну тюрму на базі колишньої Волноваської виправної колонії № 120 в селі Молодіжне на Донеччині.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Судячи з інформації, саме тут тримають "неблагонадійних" до винесення "вироку" або проходження фільтрації. Ті, хто просто виявився підозрілим і не належить до вищеназваних категорій. Саме тут утримуються понад 20 волонтерів, що здійснювали вивіз маріупольців у період евакуації", - розповів.

У ще одній фільтраційній тюрмі в селі Оленівка на базі колишньої Єнакієвської колонії суворого режиму №52 росіяни тримають колишніх правоохоронців, українських активістів та журналістів, нагадав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Русский мир" як він є": окупанти обстріляли місто на Донеччині

"Тобто фільтраційного концтабору в Оленівці два, а не один. Обидва були пусті станом на 24.02.2022 року.

Цікавий факт щодо волонтерів. Майже всі вони отримували посвідчення від Червоного Хреста України. Тепер стає зрозумілим, нащо так звана днр розвернула програму дискридитації Червоного хреста. Аби уникнути обвинувачень за арешт волонтерів. Просто мраzота", - пише Андрющенко.

Окупанти за тиждень вивезли до "фільтраційних таборів" з Маріуполя 3 тис. цивільних людей. З них 300 - діти.

Всі, хто не пройшов "фільтрацію" і кого визнали "неблагонадійним" у фільтраційних таборах під Маріуполем, росіяни відправляють у приміщення
виправної колонії №52 в селі Оленівка або у тюрму "Ізоляція" в Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни зробили ще один концтабір - Андрющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі