пʼятниця, 09 вересня 2022 15:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни почали виведення військової техніки з Маріуполя – Андрющенко розповів деталі

Росіяни почали виведення військової техніки з Маріуполя – Андрющенко розповів деталі
Росіяни почали виведення військової техники з Маріуполя. Фото: Петро Андрющенко

Російські окупанти почали виведення військової техніки з тимчасово захопленого Маріуполя.

Навіть тієї, яка до того була окопана. Техніка рухається в бік Бердянська, повідомив радник мера міста Петро Андрющенко в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Маріуполя вийшла колона вантажівок "Дари смерті"

Він також повідомив, що росіяни посили охорону біля будівлі Філармонії, де планують влаштувати "суд" над захисниками України.

"Судилище. Спостерігаємо раптове посилення охорони й військові патрулі біля будівлі Філармонії. Також у приміщенні від учора з'явилася купа російських військових. Продовжуємо моніторинг", – пише радник мера.

За його словами, також загарбники посили патрулі в інших районах міста.

"Чергове посилення контрпартизанських заходів. Посилені патрулі й блокпости майже в усіх районах міста. Вперше стаціонарний патруль є біля Драмтеатру. Перевіряють всі без винятку автівки", – зазначив він.

Андрющенко додав, що органи так званої МГБ ДНР влаштували чергу хвилю обшуків і зломів квартир працівників правоохоронних органів.

"Шукають схрони, обладнання зв'язку. Даремно. Спротив зростає", – підкреслив радник міського голови.

У зруйнованому російськими загарбниками Маріуполі окупаційна влада влаштувала святкування 79-ї річниці визволення Донецька від нацистів.

Щоправда, нинішні окупанти чомусь 8 вересня назвали днем визволення всього Донбасу. Хоча з Донбасу нацистів вигнали 22 вересня. Про "святкування на руїнах" у Telegram розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни почали виведення військової техніки з Маріуполя – Андрющенко розповів деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі