середа, 25 січня 2023 07:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія змушує українських в'язнів воювати проти своїх

Росія змушує українських в'язнів воювати проти своїх
Окупанти вербують на війну українських в'язнів. Фото: pravdatutnews.com

Росія вербує ув'язнених громадян України. Попередньо їх примусово вивезли до російських місць позбавлення волі.

Зокрема, в Краснодарі таких осіб закликають приєднатися до складу приватної військової компанії "Вагнер", повідомляє Генштаб Збройних сил України у ранковому зведені 25 січня.

Найбільш активно до участі у війні проти України вербують людей, які відбувають покарання за тяжкі кримінальні злочини. Більшість українських ув'язнених не задоволені примусовою зміною становища та зневажливим ставленням до них російських ув'язнених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія відправляє воювати в Україну політв'язнів з Чечні ‒ розвідка

Крім того, з Каховки на Херсонщині окупанти вивозять медичне обладнання центральної міської лікарні до міста Генічеськ Херсонської області.

У Російській Федерації триває так звана часткова мобілізація, зокрема Кремль готується до нової хвилі. Заходи супроводжуються моральним тиском і залякуванням людей, ідеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

У Росії починають активніше мобілізувати чоловіків старшого віку, а також мігрантів із країн колишнього Радянського Союзу. В Північній Осетії до війської службм вербують наркозалежних.

Зараз ви читаєте новину «Росія змушує українських в'язнів воювати проти своїх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі