понеділок, 24 квітня 2023 08:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Результат буде видно: Буданов розповів про український контрнаступ

Результат буде видно: Буданов розповів про український контрнаступ
Керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов прокоментував майбутній контрнаступ ЗСУ. Фото: korrespondent.net

Майбутній український контрнаступ поверне "достатні обсяги" територій.

Україна зараз наближається до знакової битви у своїй новітній історії. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

Він запевнив, що свої попередні прогнози щодо війни він не змінював. Каже, що всі розуміють, що наступ Збройних Сил України наближається.

Українське керівництво, за словами Буданова, хотіло б збільшити та прискорити військові постачання, проте уповільнення допомоги, найімовірніше, не відбудеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов іронічно прокоментував "заочний арешт" в Росії

Він також заявив, що ажіотаж у медіа навколо наступу трохи заважає та ускладнює процеси. Але це має й зворотний ефект, оскільки зачіпає не лише українське суспільство, а й росіян.

"Як накручують наше суспільство ‒ ось скоро підемо в атаку, всіх звільнимо, знищимо ворогів і так далі, так само це впливає і на противника. Їх маса теж все це дивиться. Ви ж подивіться, що у них у цих безглуздих пабліках робиться у них страх, вони бояться", ‒ сказав Буданов.

Він наголосив, що початок та результат українського наступу буде видно "через певний проміжок часу".

"Я думаю, що достатні обсяги території будуть повернуті силовим шляхом під час цієї операції. На яких напрямках, що саме і як ‒ від цього я утримаюся", ‒ додав Буданов.

Російська Федерація погано підготовлена до весняного широкомасштабного контрнаступу України. Російські окупанти продовжують надавати перевагу невеликим атакам, щоб отримати тактичні успіхи на обмежених ділянках фронту, йдеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Результат буде видно: Буданов розповів про український контрнаступ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі