неділя, 19 травня 2024 14:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Зростає кількість загиблих та поранених: наслідки удару РФ по Харківщині показали на фото
5

На Харківщині зросла кількість загиблих та постраждалих внаслідок російського ракетного удару 19 травня.

За оновленими даними, внаслідок обстрілу цивільного об'єкта травмовано 16 людей. П′ятеро цивільних загинули. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За його словами, серед постраждалих 8-річна дитина з легкими тілесними ушкодженнями. Восьмеро поранених перебувають у тяжкому стані.

Показали наслідки удару РФ по Харківщині
Фото: t.me/UA_National_Police
Показали наслідки удару РФ по Харківщині
Показали наслідки удару РФ по Харківщині
Показали наслідки удару РФ по Харківщині
Показали наслідки удару РФ по Харківщині

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вдарили по житловій забудові у Харкові

"Постраждали також і співробітники швидкої допомоги - фельдшер та водій. Вид озброєння - "Іскандер-М". Росіяни двічі нанесли удар по об'єкту - знову застосовують тактику "подвійних ударів", яка спрямована на знищення мирних людей, медиків та рятувальників", - наголосив Синєгубов.

У Національній поліції зазначили, що близько 11:00 до правоохоронців надійшло повідомлення про обстріл села Черкаська Лозова Малоданилівської громади Харківської області. За адресою прибули поліцейські та медики. Вже за 20 хвилин ворог знову вдарив по тій самій вулиці.

"Працівник поліції та фельдшер швидкої медичної допомоги потрапили під повторний обстріл, коли надавали допомогу на місці влучання", - йдеться у повідомленні.

"Цілеспрямоване вбивство мирних мешканців стало звичною практикою для російських загарбників. Ретельно фіксуємо кожен злочин. Кожен воєнний злочинець має отримати справедливе покарання", - наголосив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

У Харкові та передмісті 19 травня близько 11:00 пролунали вибухи, були зафіксовані удари на території Харківського району.

Всіх поранених доставлено до лікарень. Є руйнування будинків.

Зараз ви читаєте новину «Зростає кількість загиблих та поранених: наслідки удару РФ по Харківщині показали на фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі