неділя, 08 серпня 2021 14:12

Зниклий білорус у зашморгу та захоплення Кабміну: новини, які сколихнули Україну
5

Тиждень, що минає, сколихнув Україну низкою трагічних і неприємних подій.

У Чорноморську Одеської області водій маршрутки №25 нахамив бійцеві АТО, коли той схотів скористатися своїм правом пільгового проїзду. У відповідь на пред'явлене посвідчення учасника бойових дій водій сказав: "Як ви за***ли своїми посвідченнями. Іди на х**н звідси". Вже незабаром місцеві активісти розшукали водія-порушника закону і облили його зеленкою.

На Волині 36-річна жінка "замовила" колишнього, аби не повертати оформлений на нього кредит у 200 тис. грн. Кілеру за роботу обіцяла заплатити 10 тис. грн. Поліцейські інсценували вбивство та організували зустріч замовниці з потенційним кілером і затримали жінку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відставка Крищенка: глава МВС прояснив ситуацію

Які ще події обговорювали українці – пригадує Gazeta.ua.

У Запоріжжі загорівся дах чотириповерхового житлового будинку на вул. Сержанта Медведєва ввечері 2 серпня. Вогонь поширився на площі близько 450 кв. м, перш ніж його загасили. Відомо, що напередодні на даху цього будинку проводилися ремонтні роботи. Спалахнуло після вибуху газових балонів. Його під час ремонту покрівлі використовували для зварювання. Рятувальники евакуювали близько сотні людей, їх тимчасово розселять у гуртожитку педагогічного коледжу. Один із рятувальників потрапив до лікарні. Остаточні причини НП встановлюються.

Автор: zp.dsns.gov.ua
  У Запоріжжі спалахнув дах 4-поверхівки. Причиною могли стати газові балони
У Запоріжжі спалахнув дах 4-поверхівки. Причиною могли стати газові балони

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запропонував підвезти у грозу: 14-річна школярка стала жертвою ґвалтівника

У Львові шестеро патрульних підрозділу тактико-оперативного реагування дістали вісім років в'язниці кожен. Їх визнали винними в перевищенні службових повноважень, скоєному групою осіб. Таке рішення сьогодні, 3 серпня, ухвалив Галицький райсуд Львова. Зазначають, що 9 лютого 2018 року поліцейські під час рейду перевіряли відвідувачів закладу гральних автоматів. У 22-річного клієнта салону виявили пакет із невідомою речовиною. Той його проковтнув і намагався втекти. Патрульні змушували чоловіка виплюнути пакет, але він знепритомнів. Поки приїхали медики, він помер. Експертиза показала, чоловік ковтнув наркотики. Адвокати патрульних готують апеляційні скарги. Тим часом поліцейські від служби не відсторонені, продовжують працювати.

Автор: facebook.com/patrolpolice.gov.ua
  У Львові по 8 років ув'язнення отримали шестеро патрульних. Їх визнали винними у перевищенні службових повноважень, вчиненому групою осіб
У Львові по 8 років ув'язнення отримали шестеро патрульних. Їх визнали винними у перевищенні службових повноважень, вчиненому групою осіб

Білоруса 26-річного Віталія Шишова знайшли повішеним вранці 3 серпня в лісовому масиві у Святошинському районі Києва. Був головою громадської організації "Білоруський дім в Україні". Напередодні вийшов із дому на вул. Бударіна на ранкову пробіжку і зник, не відповідав на дзвінки. На тілі виявили тілесні ушкодження. Телефон лежав на землі. Мотузка була прив'язана до гілки на висоті 3,8 м. У поліції розглядають дві версії — самогубство або умисне вбивство з імітуванням самогубства.

Автор: t.me/MaksymZhorin
  У Києві знайшли в зашморгу громадянина Білорусі 26-річного Віталія Шишова. Зник напередодні під час пробіжки
У Києві знайшли в зашморгу громадянина Білорусі 26-річного Віталія Шишова. Зник напередодні під час пробіжки

3 серпня у дворі багатоповерхівки на вул. Маршала Малиновського кілер розстріляв 25-річного Лачіна Мамедова. Потерпілий з родиною винаймав квартиру у домі, біля якого зловмисник його підстеріг. Від отриманих поранень громадянин Азербайджану помер у "швидкій". З місця події підозрюваний утік на Mercedes, який, як встановили поліцейські, придбав заздалегідь та покинув неподалік. Кілером виявився громадянин Грузії 27-річний Ельмураз Мамедов. Він приїхав в Одесу з Варшави за кілька днів до злочину. Оселився у квартирі неподалік від місця проживання потерпілого. Мотивом вбивство начебто стали борги жертви. Справу розслідують як умисне замовне вбивство. Виконавця оголосили в розшук. Організатора встановлюють.

  В Одесі громадянин Грузії 27-річний Ельмураз Мамедов розстріляв 25-річного чоловіка. Вбивство було замовним, за даними слідства
В Одесі громадянин Грузії 27-річний Ельмураз Мамедов розстріляв 25-річного чоловіка. Вбивство було замовним, за даними слідства

4 серпня Кабмін захопив чоловік із гранатою. Погрожував підірвати будівлю. На місце з'їхалися спецпризначенці й вибухотехніки. Поліція вела переговори з чоловіком. Людей із будівлі не евакуювали. Переговори тривали 10 хв. Його затримали без застосовування сили. Граната виявилася бойовою. З'ясувалося, що захоплювач Кабміну - ветеран війни Володимир Прохнич. Йому повідомили про підозру за трьома статтями: захоплення державних будівель, незаконне позбавлення волі й незаконне поводження зі зброєю. Суд обрав для нього запобіжний захід – тримання під вартою без права на заставу. Чоловікові загрожує до 15 років в'язниці.

Автор: t.me/kyiv_pro_office
  Володимира Прохнича, який захопив приміщення Кабінету міністрів, взяли під варту
Володимира Прохнича, який захопив приміщення Кабінету міністрів, взяли під варту

Убивству громадянина США запобігли працівники Державного бюро розслідувань. Організатора злочину, який має подвійне громадянство (України та США), та його спільника затримали. Зазначається, що чоловік вирішив замовити вбивство американця з особистих мотивів. Злочин планувався на території США - у місті Балтимор штату Меріленд. Але виконавця через свого знайомого він підшукував в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Зниклий білорус у зашморгу та захоплення Кабміну: новини, які сколихнули Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі